Polojasno
22°
Bratislava
Šokujúce! Beata (41) zabila päť svojich detí
Zdielať na

Šokujúce! Beata (41) zabila päť svojich detí

VARŠAVA / Ak žena v laktačnej psychóze zabije svoje dieťa, je to obrovská tragédia. Lenže Beata (41) dokázala takýto čin spáchať v priebehu posledných piatich rokov až šesťkrát. Keď sa prišla sama udať, tvrdila, že zabila len jedno dieťa. Vyšetrovatelia ale odhalili hrôzostrašnú pravdu.

Mŕtve bábätko

Vo februári tohto roku objavila polícia v rodinnom dome, v ktorom býva Beata (41), mŕtve telo novorodenca. Sama sa vtedy prihlásila na polícii a odvtedy má polícia čo robiť.

"Tvrdila, že pred piatimi rokmi počas pôrodu porodila dieťa, ktoré následne zabila a zakopala na záhrade," ozrejmil Mariusz Ciarka, hovorca polície. Následne ženu obvinil prokurátor zo zabitia dieťaťa počas popôrodného šoku. Na proces čakala na slobode.

Polícia dostala tip

V prípade však nastal zvrat, keď policajti dostali tip od bývalého priateľa Beaty. Ten tvrdil, že mŕtvych detí má byť oveľa viac. Okamžite sa vrátili do domu a na záhradke naozaj našli zakopané telá ďalších piatich novorodencov.

"Skutočne sme našli päť kostrových pozostatkov malých detí. Zabalené boli do igelitovej fólie," potvrdzuje Roman Wieczorek, hovorca polície.

"Na začiatku nikto ani len netušil o čo ide, až keď prišli hasiči s náradím a policajti so psami, tušili sme, že hľadajú ďalšie telo," dodáva sused.

Matka čaká v cele

Polícia krkavčiu matku okamžite zadržala. Momentálne sa nachádza v cele policajného zaistenia. Čaká na výsledky súdnej pitvy.

"V prípade sa objavili nové fakty týkajúce sa objavenia kostrových pozostatkov. Momentálne ale čakáme na vyjadrenie patológa, ktorý určí presnú príčinu smrti," ozrejmila okresná prokuratúra v Szczecine.

Ak súdny znalec potvrdí, že za smrť novorodencov môže práve ich matka, čaká ju pobyt za mrežami. Pokiaľ by sa ale dokázalo, že konala v opakovanom popôrodnom šoku, výška trestu bude nízka. "Trest sa vymeria v dĺžke do päť rokov," ozrejmil Wieczorek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy