Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Matka (42) brutálne zabila svojho syna (4), pre peniaze
Zdielať na

Matka (42) brutálne zabila svojho syna (4), pre peniaze

VARŠAVA / Neuveriteľne brutálneho činu sa dopustila 42- ročná žena z Poľska. Svojho 4-ročného synčeka, ktorý práve sledoval rozprávky v televízii, zaškrtila telefónnym káblom.

Otrasný čin

Krkavčia matka! Iné pomenovanie si žena z poľského Tarnobrzegu nezaslúži. Pravdepodobne pre nedostatok peňazí zavraždila svojho syna. Malý Bartek sa nemohol matke brániť. Keď sa snažil vymaniť zo zovretia, žena ho ešte priľahla, aby jej neušiel.

V tej chvíli sa domov vrátil švagor ženy, ktorý okamžite k bezvládnemu chlapčekovi privolal na pomoc záchranárov. "Keď sa švagor vracal domov, zistil, že v byte leží mŕtve dieťa," opísal strašnú situáciu hovorca miestnej polície Krzystof Łach. Zdravotníci okamžite začali chlapčeka oživovať a previezli ho do nemocnice.

Smutný koniec

Malý Bartek zomrel pri prevoze do nemocnice. Lekári mu už nedokázali pomôcť. "Na žiadosť rodiny nebudeme k prípadu poskytovať žiadne podrobnosti o zdravotnom stave ani príčinách smrti maloletého chlapca," informovala nemocnica v Tarnobrzegu.

O samovraždu sa medzičasom pokúsila aj matka - vrahyňa, ktorá ostala doma so švagrom. To sa jej ale nepodarilo. Polícia ženu zadržala a tá sa k hroznému činu priznala. "Tvrdila, že nemala na to, aby ďalej dokázala živiť svojho 4-ročného synčeka a preto sa rozhodla ho usmrtiť," objasnil Łach. Podľa slov matky otec chlapca neplatil alimenty.

Matka bude pykať

Žena sa momentálne nachádza v cele policajného zaistenia. Polícia ešte stále skúma okolnosti celého prípadu. V prípade, že matke čin dokážu, prokurátor ju pravdepodobne obviní z vraždy. "Žene hrozí trest odňatia slobody 25 rokov," informovala hovorkyňa krajskej polície Katarzyna Cislo.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy