Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dievča (23) porodilo na záchode dieťa, ukryla ho v aute
Zdielať na

Dievča (23) porodilo na záchode dieťa, ukryla ho v aute

RAWA MAZOWIECKA / Žena (23) nechala svoje práve narodené dieťa zavreté v kufri auta na parkovisku viac ako dva dni. Hrozný čin odhalila náhoda.

Novorodeniatko v igelitovej taške

Brutálny prípad sa stal v meste Rawa Mazowiecka v centrálnej časti Poľska. Žena (23) porodila na toaletách v obchodnom centre dieťa. Následne novorodenca zabalila do igelitovej tašky a nechala ho ležať v kufri osobného auta na parkovisku pred hypermarketom.

O dva dni neskôr ale odpadla v práci a záchranári ju previezli do nemocnice. "Keď ju previezli do nemocnice ukázalo sa, že niekoľko dní predtým porodila v jednom z nákupných centier," uviedla policajná hovorkyňa Katarzyna Cislo. 

Ťažká životná situácia

Polícia začala rozsiahle pátranie, malé dieťa ale nevedeli nájsť. Nakoniec lekári 23-ročnú ženu museli z nemocnice na jej vlastnú žiadosť prepustiť. Mladú matku policajti okamžite zadržali. Tá sa k celému činu priznala.

Tvrdila pritom, že sa ocitla v ťažkej životnej situácii. Opustil ju priateľ a o dieťa by sa nedokázala postarať. "Tvrdila, že dieťa sa narodilo mŕtve a že jeho telíčko dala do kufra svojho auta. Keď tam policajti prišli naozaj ostatky novorodenca našli," dodala policajná hovorkyňa.

To, či žena svoje dieťa zavraždila, alebo sa naozaj narodilo mŕtve ukáže až nariadená súdna pitva. Matka sa momentálne nachádza v cele policajného zaistenia. Pokiaľ sa ukáže, že dieťa naozaj zabila, čaká ju pritom iba miernejší trest pre popôrodný šok. "V tomto momente je ťažko povedať, ako bude celý čin kvalifikovaný. Ak pôjde o neúmyselné spôsobenie smrti čaká ju 5 ročný trest," uviedol prokurátor Piotr Kosmaty.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy