Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Vianoce na covidovom oddelení: Pre pacientov je najväčším darom to, že sa im podarí nadýchnuť
Zdielať na

Vianoce na covidovom oddelení: Pre pacientov je najväčším darom to, že sa im podarí nadýchnuť

BOJNICE (OKR. PRIEVIDZA) / Štedrý deň strávili tisíce ľudí v nemocniciach. Najhoršia situácia bola na covidových oddeleniach. Ochorenie sviatky nepozná a aj v tento, pre zdravých ľudí krásny deň, sa bojovalo o život.

Na covidovom oddelení v bojnickej nemocnici na Štedrý deň, sa zdravotníci nezastavili ani na minútu. Žiadna honosná výzdoba, stoly prehýbajúce sa pod množstvom jedla, či drahé darčeky. Pre týchto pacientov je najväčším darom to, že sa im podarí nadýchnuť.

"Nie sme síce so svojou rodinou, ale aj tu sme jedna veľká rodina a sme tu pre pacientov," vyjadrila sa zdravotná sestra  Alena Lomnická. "Snažíme sa to tu spríjemniť," dodala neurologička Stanislava Grolmusová. Obyčajný úsmev, pekné slovo, či pohladenie má na tomto oddelení cenu zlata a zdravotníci ním ani na Štedrý deň nešetrili. "Sú aj smutné. Je pekné, keď sa pacientovi poľaví, ale sú tu pacienti, ktorým sa pohorší," vysvetlil Peter Bóna z Nemocnici v Bojniciach.

Covidové oddelenie je plné aj počas Vianoc

Rovnaká situácia je aj na are. Tu stále platí, že na umelej pľúcnej ventilácii mali iba neočkovaných ľudí. "Ľudia ešte pred týždňom boli doma a teraz bojujeme o holý život," vysvetlila primárka Mária Šramková. 

Ľudia, ktorí trávia najkrajšie sviatky roku v nemocnici vám želajú toto. "Aby sme našli proti tomu liek, aby sme neboli bezradní, aby sme ich dostali domov," vyjadrila sa Stanislava Grolmusová. "Najkrajšie by bolo, keby sme toto oddelenie zatvorili a vrátili sa na naše oddelenia," dodal Peter Bóna.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy