Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Trnavskom kraji si mohli ľudia nakúpiť čerstvé pečivo a dať na rovnakom mieste zaočkovať proti koronavírusu
Zdielať na

V Trnavskom kraji si mohli ľudia nakúpiť čerstvé pečivo a dať na rovnakom mieste zaočkovať proti koronavírusu

TRNAVSKÝ KRAJ / Aktuálne je plne zaočkovaných viac ako 2 milióny 33 tisíc ľudí. Prvú vakcínu má už viac ako 2 milióny 286 tisíc osôb. Za posledné dni ale počet nových prvozaočkovaných neprekročil ani 5 tisíc. Trnavská župa sa rozhodla konať. Vo všetkých siedmich okresných mestách zriadila vakcinačné centrá v obchodných domoch.

"Sme sa rozhodli prísť, čo najbližšie k ľuďom so službou, ktorá znamená zásadný zlom v pandemickom boji," povedal predseda Trnavského kraja Jozef Viskupič. "Ľuďom, ktorí sa rozhodnú zaočkovať sa, tak uľahčujeme cestu k očkovaniu," vyjadril sa prevádzkový riaditeľ potravinového reťazca Matej Bulla. 

V Trnave bol záujem veľký. Záujemcovia trpezlivo čakali v rade. Len za prvú hodinu zaočkovali až 60 ľudí. "Som nadšený," hovoril jeden z čakajúcich. Ďalší ocenil, že to šetrí čas: "Zaočkujem, nakúpim a idem zasa na stavbu."

Ľudia si pochvaľovali najmä to, že mohli prísť bez registrácie, a že sa očkuje jednodávkovou vakcínou od Johnson and Johnson. V Trnave mali k dispozícii tri tímy.  "Približne takú tisícku, by sme tu chceli vyočkovať vakcín," povedala riaditeľka odboru zdravotníctva Trnavského kraja, Lucia Šmidovičová. A účel splnil aj obchodný reťazec. Vo veľkom sa tam zastavovali aj náhodní nakupujúci. "Sa nám podarilo presvedčiť aj okoloidúcich a dali sa zaočkovať," informovala Šmidovičová. 

Vakcíny sa dnes podávali aj v priestoroch niekdajšej kaviarne nákupného strediska v Dunajskej Strede. Nákupné stredisko otvára o 9 tej. Očkovať sa začalo o 10tej, ale záujemcovia sa postavili do radu už skôr. "Od ôsmej sme tu. Za to bol on prvý. Ja som bola nakupovať a on tu stál v rade," povedala jedna z čakajúcich v rade na očkovanie. Väčšina zo záujemcov ocenila najmä to, že sa očkuje jednorázovou vakcínou, a že sa nemusia registrovať a čakať na termín. Ľudí predpoludním pribúdalo. Dvaja lekári a dve sestry sa nezastavili. Aj rad čakajúcich museli nasmerovať inam, aby neblokoval pokladne potravín.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy