Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pred očkovacím centrom v Nitre došlo k fyzickému útoku. Žena napadla dôchodcu
Zdielať na

Pred očkovacím centrom v Nitre došlo k fyzickému útoku. Žena napadla dôchodcu

NITRA / Zúfalosť pri registrácii na očkovanie, cestovanie za vakcínou aj cez viaceré okresy či kraje a nahnevaní ľudia čakajúci v radoch, toto je realita posledných dní na celom Slovensku. Vo vakcinačnom centre v Nitre sa medzi čakajúcimi situácia tak vyhrotila, že došlo k nielen k hádke, ale aj útoku.  Upokojovať ľudí pomáhali policajti a aj vojaci. 

V Nitrianskej nemocnici mali počas štvrtka zaočkovať 600 prihlásených ľudí, od skorého rána sa tvorili obrovské rady. Na ľuďoch bolo vidieť nervozitu. Jeden druhého obviňovali, že sa predbiehajú. Mnohí nedodržali čas a prišli vo veľkom predstihu. Postavili sa do radu, za nimi potom čakali aj tí, ktorí mali byť očkovaní skôr.

Malo sa začať od 8 hodiny a už o 6:30 ľudia stáli v rade 

"Lebo sme mysleli, že budeme hľadať miesto na parkovanie, tak sme prišli skôr a vpredu bolo už 100 ľudí," hovorí žena. Pred očkovacím centrom došlo k fyzickému útoku. Zhruba 40-ročná žena napadla dôchodcu. "Pani bolo hlučná, navážala sa do mnohých ľudí. Že tu nie je poriadok, že jej mama mala byť už zaočkovaná. Išlo o také tie strkačky a ťahanie za bundu," hovoria svedkovia incidentu. 

Pred vakcinačným centrom napokon zasahovali policajti s vojakmi a pomáhali aj príbuzní, ktorí prišli s dôchodcami. Situácia sa upokojila. Ľudia si navzájom povedali časy očkovania a do radov postavili už presne podľa poradia. "Kto sem príde načas, tak ho zaradiť a kto nadčas, tak posunúť do zadu," hovorí muž.

Aj registráciu mnohí považujú za výhru v lotérii

Voľné termíny sa míňajú za pár minút."Aby som sedela od rána do večera pri počítači," hovorí žena. Voľné miesta si obsadzujú ľudia aj v mestách, ktoré sú vzdialené desiatky kilometrov a rozmohla sa očkovacia turistika. "My sme prišli až z Piešťan," hovorí žena. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy