Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Otvorená prevádzka za sprísnených opatrení? Nelegálne a ešte aj vysoká pokuta podniku v Banskej Bystrici
Zdielať na

Otvorená prevádzka za sprísnených opatrení? Nelegálne a ešte aj vysoká pokuta podniku v Banskej Bystrici

BANSKÁ BYSTRICA / Podľa aktuálne platných opatrení platí až do odvolania zákaz konzumovať jedlá a nápoje v interiérových alebo exteriérových častiach prevádzky. Za porušenie pravidiel hrozí pokuta. Niektorí podnikatelia to napriek tomu nerešpektujú.

Banskobystrickí mestskí policajti vykonali cielenú kontrolu. Na základe podnetov a vlastných zistení mestskej polície mala byť prevádzka verejného stravovania v Sásovej otvorená napriek zákazu podľa aktuálnych protiepidemických opatrení.

"I keď v čase príchodu hliadok mestskej polície boli priestory uzavreté a bol odmietnutý vstup príslušníkom do prevádzky, po vykonaní šetrenia a vykonaní príslušných legislatívnych opatrení, priestory prevádzky boli sprístupnené," informovala o priebehu Lívia Vitaloš, asistentka náčelníka mestskej polície. V prevádzke sa v čase kontroly nachádzal personál a viacerí zákazníci. Vec bola na mieste zdokumentovaná a bude postúpená na riešenie príslušnému RÚVZ. "Porušeniu predpisov sa z pohľadu mestskej polície nedopustila len prevádzka, ale i samotní zákazníci. Môžeme povedať, že v uvedenej prevádzke nejde o prvý prípad porušovania platných nariadení," doplnila Lívia Vitaloš, asistentka náčelníka. Z písomného stanoviska/z písomnej odpovede RÚVZ BB: "V prípade preukázania podozrenia zo spáchania správneho deliktu na úseku verejného zdravotníctva podľa zákona č. 355/2007 Z. z., ktorého sa dopustí fyzická osoba - podnikateľ alebo právnická osoba, ak nesplní nariadené opatrenie na predchádzanie ochoreniam alebo opatrenie pri ohrození verejného zdravia alebo vykonáva činnosť v rozpore s nariadeným opatrením, RÚVZ Banská Bystrica uloží pokutu od 150 eur do 20.000 eur.“ Priestor na vyjadrenie sme chceli ponúknuť aj dotknutej prevádzke, no nepodarilo sa nám s nimi skontaktovať. Na naše správy cez sociálnu sieť nereagovali a mobilný telefón nedvíhali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy