Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Žilinka dal preveriť tragickú nehodu, pri ktorej zahynula mladá Linh. Zrazila ju známa misska
Zdielať na

Žilinka dal preveriť tragickú nehodu, pri ktorej zahynula mladá Linh. Zrazila ju známa misska

BRATISLAVA / Vyšetrovanie tragickej nehody, pri ktorej zomrela iba 18-ročná maturantka Linh, vyvoláva množstvo otáznikov. Rodina stále nemá informácie o tom, ako prípad pokračuje. Mladú Vietnamku ešte v septembri na priechode pre chodcov zrazila na luxusnom aute známa ex-misska a módna návrhárka. Podľa informácií TV JOJ žena do dnešného dňa neprišla ani len o vodičský preukaz. Obvinená tiež nie je. Vyšetrovanie celého prípadu už nechal preveriť aj sám generálny prokurátor Maroš Žilinka.

Koncom septembra sa s mladou Linh lúčila rodina aj celá vietnamská komunita. "Je jedno, z ktorej je človek kultúry, najhoršie je pochovať svoje vlastné dieťa," hovorí sestra nebohej Linh. Zriadili fond na pomoc nie len pozostalým. Nesie jej meno aj posolstvo. "Aktuálne sa podarilo vyzbierať 9 tisíc a sme veľmi vďační za to." hovorí sestra nebohej Linh.

Rozhodli sa aspoň symbolicky pomôcť ľuďom vo Vietname, ktorí po povodniach prišli o strechu nad hlavou. Linh by to takto chcela. Od tragickej nehody ubehli už takmer 4 mesiace. Najbližšia rodina mladej Linh dodnes netuší, ako sa polícia s prípadom vysporiadala. "Vyjadrenie máme, že sa aktuálne vyšetruje a čaká sa na znalecké," hovorí sestra nebohej Linh. "Chceme mať spravodlivý súdny proces. Aby to, čo sa stalo, bolo spravodlivo posúdené." hovorí predseda vietnamskej komunity na Slovensku Nguyen Kim Dang.

Okrem toho, že vodička do dnešného dňa nebola z ničoho obvinená, podľa našich informácií má stále ešte aj vodičský preukaz. Na Bratislavskom Krajskom riaditeľstve sme zisťovali či už sú známe výsledky zo znaleckých posudkov. Ďalej, či šla vodička rýchlo alebo telefonovala. Samozrejme sme sa pýtali aj na obvinenie a na to, či bol ex-miske a módnej návrhárke v jednej osobe zadržaný vodičský preukaz. K našim otázkam sme, ale dostali len jednu konkrétnu odpoveď. "Uvedená dopravná nehoda je naďalej v štádiu vyšetrovania, obvinenie konkrétnej osobe doposiaľ vznesené nebolo. Vzhľadom na štádium prípravného trestného konania, ktoré je neverejné, ako aj z dôvodu, aby nedošlo k sťaženiu či zmareniu prebiehajúceho vyšetrovania, bližšie informácie k tomuto prípadu v súčasnosti nie je možné poskytnúť," informuje hovorkyňa KR PZ Bratislava Veronika Martiniaková. 

Postup nehodovkárov riešil aj odbor kontroly Policajného Prezídia a ten bol podľa nich v poriadku. Otázny ešte zostáva postup vyšetrovateľa, ktorý celý prípad po nich prebral. Medializovaná kauza má teda množstvo otáznikov a málo odpovedí od kompetentných. Nový generálny prokurátor sa preto rozhodol, že stačilo. "Generálny prokurátor, Maroš Žilinka uložil prokurátorovi trestného odboru GP preskúmať zákonnosť a plynulosť trestného konania." informuje hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. 

"Jediné, čo by sme naozaj chceli je, aby sa to čo najskôr uzavrelo, aby tá spravodlivosť proste už bola dosiahnutá, aby sestra už mohla v pokoji odpočívať." hovorí sestra nebohej Linh.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy