Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Remišová navrhne koalícii výrazne obmedziť udeľovanie výnimiek
Zdielať na

Remišová navrhne koalícii výrazne obmedziť udeľovanie výnimiek

BRATISLAVA / Vicepremiérka a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová navrhne koalícii výrazne obmedziť udeľovanie výnimiek a zredukovať vyhlášku hygienika, ktorá výnimky umožňuje.

Chce tak urobiť po kritike pre udelenie výnimky vicepremiérovi Štefanovi Holému, ktorý vďaka nej pri návrate z Británie nemusel ísť ani na test, ani do karantény. Pritom do Anglicka cestuje pravidelne za rodinou. "Najradšej by som bol, aby sa zverejňovali všetky. Keď si niekto uplatní nejakú výnimku, nech všetci ostatní vedia, že teda tento človek z takých a z takých dôvodov si ju uplatnil. Logika veci to káže, lebo milióny ľudí nemajú žiadne výnimky," hovorí predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO).

"Neverím, že bola takáto výnimka v danom čase udelená. O tom žiadne dôkazy dnes neexistujú. Po druhé nie je správne, aby UVZ udeľoval akékoľvek výnimky, pretože potom to znamená, že tu máme ľudí rôznej kategórie," hovorí poslanec NR SR (SMER-SD) Jozef Habánik .

Problematiku výnimiek chce na najbližšom Ústrednom krízovom štábe otvoriť aj Úrad verejného zdravotníctva. Privítal by totiž ich obmedzenie alebo zrušenie. Tvrdí, že Úrad a teda ani hlavný hygienik, nemôže nikomu dať výnimku z vlastnej iniciatívy, na jej udelenie je potrebná žiadosť člena vlády.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy