Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na Orave videli vychádzať desiatky ľudí z kostola aj napriek zákazu
Zdielať na

Na Orave videli vychádzať desiatky ľudí z kostola aj napriek zákazu

ORAVA / Prísne pravidlá platia od Nového roka. Platí zákaz vychádzania. Zatvorili sa lyžiarske strediská, ale aj kostoly. Divák TV JOJ poslal video, v ktorom sa zdá, že opatrenie o kostoloch ľudia na Orave nedodržali.

Divák TV JOJ poslal video, ktoré dokazuje, že nie všade dodržujú sprísnené opatrenia. Aj napriek tvrdému lockdownu, ktorý zatvoril aj kostoly, v Liesku na Orave z kostola vychádzali desiatky ľudí.

Podľa informácií televízie JOJ to však nebolo jediné miesto na Orave, kde sa na omši zišli veriaci. Hovorca konferencie biskupov povedal, že išlo o nedorozumenie, lebo nie každý sleduje na Silvestra noviny. "V niektorých okresoch, kde už predtým platil úplný zákaz bohoslužieb, bola lokálnymi hygienikmi udelená jednorázová výnimka na bohoslužby na Nový rok, a tak si ľudia mysleli, že to platí, a nebolo im hneď jasné, že nové opatrenia sú nadradené aj tejto výnimke. Trvalo pár hodín, kým sa to všetko podarilo objasniť a všetkým komunikovať. Nikto nemal úmysel neposlúchať, len to bolo všetko veľmi narýchlo. Teraz už každý vie, čo platí," vyjadril sa hovorca KBS Slovenska, Martin Kramara. "V Trstenej eviduje v súčasnosti dve oznámenia, ktoré poukazujú na slávenie omší za prítomnosti veriacich 1.1. 2021 v dopoludňajších hodinách. V predmetnej veci vykonávame preverovanie," informovala Gabriela Kremeňová, hovorkyňa krajského riaditeľstva. 

Regionálny úrad verejného zdravotníctva  zverejnil na sociálnej sieti vyjadrenie k dnešnej bohoslužbe v Dolnom Kubíne. Podľa ich slov ÚVZ SR neudelil výnimku na konanie bohoslužby tak, ako sa uvádza v príspevku nižsie. RÚVZ sa vzniknutou situáciou zaoberá. Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Dolnom Kubíne neudelil výnimku na konanie bohoslužby tak, ako sa uvádza v príspevku nižsie. RÚVZ sa vzniknutou situáciou zaoberá. V súčasnosti platí celoplošná vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorá je v súlade s aktuálnym uznesením vlády SR a nepovoľuje osobnú účasť na bohoslužbách pre vážnu epidemiologickú situáciu. Regionálni hygienici môžu v tomto prípade opatrenia na lokálnej úrovni sprísniť nad rámec celoplošných, nie však zmierňovať. Naším poslaním je chrániť vaše zdravie – pomôžte nám v tom," uviedli vo svojom statuse. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy