Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ľudský hyenizmus: Situáciu pre koronavírus chceli využiť na okradnutie dôchodkyne
Zdielať na

Ľudský hyenizmus: Situáciu pre koronavírus chceli využiť na okradnutie dôchodkyne

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Kým koronavírus desí celý svet, nájdu sa aj ľudia, ktorí ho chcú využiť vo svoj prospech. Skúšajú to najmä na dôchodcov. V Bánovciach nad Bebravou zavolal invalidnej dôchodkyni neznámy muž a oznámil, že jej prídu zmerať teplotu. Našťastie ich do bytovky nepustil jej sused. S najväčšou pravdepodobnosťou ju mali v pláne okradnúť. Prípad už rieši polícia.

"Volalo mi neznáme číslo, že pani, už vás boli vyšetriť, kvôli ochoreniu? Ja že nie, on že my sme v Topoľčanoch, prídeme pre vás," vyjadrila sa invalidná dôchodkyňa.  Neznámy muž jej oznámil, že jej budú merať teplotu a kontrolovať, či dodržiava hygienické návyky.  Pani tušila, že ide o podvod a preto utekala za susedom. Ten neváhal a dôchodkyňu požiadal, aby zostala v byte, že on všetko vybaví. Údajných zdravotníkov čakal pred vchodom. Tí naozaj prišli. "Civilne prišli, nemali rúška, nič, páchol z nich alkohol. tvárili sa sebavedomo," opísal situáciu sused. 

Muž a žena boli spočiatku neoblomní, ale suseda nezlomili. Poslal ich preč. "Chcel som im odmerať teplotu ja, takže som ich hneď vypoklonkoval, že zavolám na nich políciu," pokračoval sused. Policajti z Bánoviec nad Bebravou po neznámej dvojici pátrajú a žiadajú najmä starších ľudí o obozretnosť. "Polícia žiada ľudí, aby nevpúšťali do svojich príbytkov neznámych ľudí, ktorí sa pokúšajú zneužiť súčasnú situáciu vo svoj prospech," informovala policajná hovorkyňa Danka Adámiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy