Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Bez negatívneho testu si v Tatrách nezalyžujete, ani sa neubytujete
Zdielať na

Bez negatívneho testu si v Tatrách nezalyžujete, ani sa neubytujete

VYSOKÉ TATRY / Od dnešného dňa funguje lyžovačka v strediskách už iba s negatívnym testom na Covid-19. Rovnako sa bez neho nedostanete ani do lanoviek, či hotelov. Doklad Vám skontrolujú už pri pokladni, ak ho nemáte, výlet sa nekoná.

Lyžovačka sa na štrbskom plese začala v sobotu, vtedy ešte bez obmedzení. Dnes tu už platia úplne iné pravidlá. Lyžovať sa prišlo pár desiatok ľudí. Potvrdenie o negativite ale nepotrebujú len lyžiari ale napríklad aj peší turisti, ktorí chcú využívať na prepravu lanovky. V Tatranskej Lomnici sa muselo vzdať svojich dnešných plánov niekoľko návštevníkov.

"Z desiatich nemali certifikát ôsmi, tým pádom sme ich ani nepustili na prepravu," hovorí Dušan Slavkovský, riaditeľ strediska. 

Lanovkári teraz majú novu funkciu, sú z nich aj kontrolóri certifikátov. Ak si niekto kupuje lístok priamo v pokladni, skontrolujú ho už tam, ak majú objednávky online, preukážu sa pri nástupe. Do každej lanovky môže iba jeden turista, poprípade rodina. A tak to zatiaľ funguje dokonca aj pri výlete na Lomničák.

Všetci ale opäť netrpezlivo čakajú ako dnes rozhodne vláda. V prípade tvrdého lockdownu sa v Tatrách po dlhých desaťročiach cez sviatky lyžovať nebude.

"Pokiaľ by sa nemohlo vychádzať, no tak potom zavrieme, nič iné nám neozostáva," dodal Dušan Slavkovský.

Tohtoročná lyžiarska sezóna istotne nevojde do dejín ako najlepšia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy