Polojasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Okrem premiéra Matoviča je v karanténe minister obrany Naď a jeho blízki
Zdielať na

Okrem premiéra Matoviča je v karanténe minister obrany Naď a jeho blízki

BRATISLAVA / Premiér Igor Matovič ide do domácej karantény. Ako informoval na sociálnej sieti, bol v kontakte s pozitívne testovanou osobou. Okrem neho sa do karantény dostal aj minister obrany Jaroslav Naď. Ten v relácií Ranné noviny potvrdil, že sa nejedná o rovnaký kontakt s akým bol premiér Matovič. Ministerstvo obrany tak pretestovalo elitné vedenie.

"Pravidlá musia platiť pre každého rovnako. Keďže som bol v kontakte s pozitívne testovaným, hlásim odchod do domácej karantény. Koniec hlásenia a držte sa. Spolu sme silnejší ako vírus a hoci máme našu vlastnú slovenskú, medzičasom odskúšanú atómovú zbraň na covid, bude to ešte veľmi ťažké, ale dokážeme to," napísal na Facebooku premiér Igor Matovič.
Neskôr na svojom facebookovom profile oznámil karanténu aj minister obrany Jaroslav Naď. Pre TV JOJ ráno potvrdil, že sa nejedná o rovnaký kontakt s akým bol premiér Igor Matovič. "Môžem potvrdiť, že niekoľko ľudí z môjho okolia je v karanténe," povedal Naď. Dopad na druhé kolotestovania je podľa neho minimálny.
Popoludni sme dostali z ministerstva obrany informáciu, že okrem Jaroslava Naďa mali negatívny antigénový test aj ďalší zamestnanci úradu. Či to znamená, že sú v karanténe, sme sa nedozvedeli. "Môžeme potvrdiť, že minister obrany SR Jaroslav Naď, štátny tajomník rezortu Marian Majer, generálny tajomník Služobného úradu MO SR Peter Kozák a tiež náčelník Generálneho štábu OS SR gen. Daniel Zmeko majú k dnešnému dňu negatívny výsledok antigénového testu na ochorenie COVID-19. Túto informáciu zverejňujeme na základe súhlasu uvedených predstaviteľov rezortu. Zároveň upozorňujeme, že k zdravotnému stavu iných konkrétnych osôb sa pre citlivosť informácií a potrebu súhlasu vyjadrovať nebudeme. Opakujeme však, že kľúčový personál je pravidelne testovaný a pre maximálnu bezpečnosť všetkých vojakov a zamestnancov sme prijali adekvátne protiepidemiologické opatrenia," uviedla hovorkyňa  ministerstva obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/10220774365681455

O tom, že bol v kontakte s infikovaným informoval prezidentku Zuzanu Čaputovú skôr, ako to zverejnil verejne. „Pani prezidentka sa teraz poradí s odborníkmi, ako má postupovať,“ pre novinárov to uviedol hovorca prezidentky Martin Strižinec. Premiér a prezidentka sa dnes stretli v prezidentskom paláci na spoločnej tlačovej konferencii.

Celkovo je v karanténe 280 vojakov, no príprava druhého kola plošného testovania, ktoré bude počas víkendu od 8-smej ráno do 8-ej večer vo vybraných okresoch ohrozená nemá byť.


Minister obrany tvrdí, že komunikácia s kolegami z ministerstiev cez interet či telefón nie je prekážkou, keďže kvôli obmedzeniu kontaktov takto fungovali už počas prvej vlny plošného testovania. Či takto funguje aj premiér Igor Matovič, sme sa nedozvedeli, keďže na telefón a ani sms neodpovedal. No jeho kolegovia vo vláde potvrdili, že s ním všetko potrebné riešia aj na diaľku.

Z trojice, ktorá sa pravidelne pred i po prvom testovaní objavovala na tlačových konferenciách tak v úrade dnes fungoval iba minister zdravotníctva. Dnes však kvôli zaneprázdnenost nedostupný. Či išlo najmä o prípravy druhého plošného testovania sme pátrali márne.

A práve minister obrany nám potvrdil, že testovanie sa neuskutoční iba v pôvodne vybraných 45 okresoch, ale uskutoční sa aj v ďalších, ktoré o to požiadali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy