Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Trenčianski hygienici registrujú ďalšie ohnisko nákazy. Spoločným menovateľom sú rodinné oslavy
Zdielať na

Trenčianski hygienici registrujú ďalšie ohnisko nákazy. Spoločným menovateľom sú rodinné oslavy

TRENČÍN/BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Podľa ministra zdravotníctva je najviac rizikovým regiónom na Slovensku v súvislosti s koronavírusom Trenčiansky kraj. Hygienici tam riešili už niekoľko veľkých ohnísk. Najprv v Prievidzi, potom v Poriadí, Starej Turej, Novom Meste nad Váhom, ale aj v Trenčíne. V piatok tam pribudla do štatistík ďalšia veľká skupina infikovaných.

"Tie počty v Trenčianskom kraji stúpajú," upozornila Ľudmila Bučková, riaditeľka RÚVZ Trenčín. Trenčianski hygienici registrujú ďalšie nové ohnisko. Nateraz tu registrujú viac ako 20 pozitívnych ľudí. "V Trenčíne máme 11 pozitívnych, v okrese Nové Mesto nad Váhom 11 prípadov," priblížila Bučková. 

Takmer všetci majú jedno spoločné – podľa hygienikov sa pravdepodobne nakazili na rodinných oslavách. "Jedná sa o dve oslavy, kde boli aj na jednej aj na druhej," upresnila Bučková. 

Hygienici testujú všetky kontakty pozitívnych ľudí. Najviac ich je v Trenčianskej Turnej. "Zvolal som krízový štáb a začali sme konať, zrušili sme všetky kultúrne a športové akcie. Pre istotu sme zatvorili kostol," vysvetlil starosta obce Peter Mikula. 

"Vyzývam zvážiť konanie veľkých akcií alebo stretnutí v rámci rodiny, kde sa stretávajú ľudia z rôznych kútov Slovenska," odkázala Dáša Račková, hovorkyňa RÚVZ 

Nasledovať budú kontroly a karanténa 

V karanténe skončili desiatky ľudí. Hygienici ich zoznam poslali policajtom. Tí ich budú kontrolovať.

Ľudí v karanténe v piatok policajti kontrolovali aj v Bánovciach nad Bebravou. Zazvonili im pri dverách a cez zvonček alebo balkón sa im museli identifikovať. Ešte pred pár dňami bolo v meste a okolí v karanténe 500 ľudí."V posledných dňoch bolo zo strany polície vykonaných 30 kontrol, pričom v jednom prípade bolo zistené porušenie tohto nariadenia," vysvetlil policajný hovorca Pavol Kudlička. 

Muž, ktorý mal byť v karanténe, venčil na ulici psíka. Argumentoval tým, že to za neho nemá kto urobiť. Prípad už riešia hygienici."Ja viem o porušení a je to v štádiu šetrenia," uviedla Bučková. Uložiť mu môžu najvyššiu sankciu, a to pokutu 1 659 eur. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy