Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hrozivo vyzerajúca nehoda: Vinník nedal prednosť v jazde, skončilo to zrážkou troch áut
Zdielať na

Hrozivo vyzerajúca nehoda: Vinník nedal prednosť v jazde, skončilo to zrážkou troch áut

FIGA / Spomalil, pozrel sa a myslel si, že môže bezpečne prejsť križovatkou. Skončilo sa to zrážkou troch áut, ktorá si vyžiadala dve ťažké zranenia. Táto vážna dopravná nehoda sa stala pri obci Figa.

Pravdepodobným vinníkom dopravnej nehody je 65-ročný muž. Ten vchádzal do križovatky a mal dať prednosť vozidlám idúcim po hlavnej. Tvrdí, že iba spomalil, keďže tam nebola značka STOP.

​Pozrel sa vraj na obidve strany. "Toho druhého som nevidel, jednoducho som nevidel, pozeral som aj tam. Stále doprava - doľava pozerám najprv," povedal Zoltán. 

Zľava prichádzajúce auto si podľa jeho slov vôbec nevšimol, preto pokračoval v jazde. "Myslel som, že prejdem kľudne, ale keď som vyšiel na cestu, tak hneď som dostal náraz," opísal nehodu Zoltán. 

Po zrážke tieto autá odhodilo do protismeru, na čo doplatil ďalší z vodičov. Nestihol zabrzdiť a narazil do nich. Vo svojom aute zostal zakliesnený. Z auta ho na radu záchranárov radšej svojpomocne nevyťahovali. "Nevedeli sme, aké zranenia má, tak nech ostane tam sedieť, že hneď prídu záchranári, lebo hneď sme volali," poznamenal Zoltán. 

"Museli sme vystrihnúť B stĺpik, už záchranári boli na mieste, tak sme vyložili na nosítka a transportovali do záchranného vozidla," upresnil veliteľ zásahu Ján Babič. 

Na miesto vyslali až tri záchranárske tímy. Zdravotníci do nemocnice transportovali okrem muža aj dve ženy. Dôchodcovu spolujazdkyňu ošetrili iba jednorázovo, muž a žena, ktorí sedeli za volantom ďalších dvoch áut, majú ale ťažké zranenia. "Mne sa nestalo nič," dodal Zoltán. 

Podľa doterajších zistení k nehode došlo v dôsledku nedania prednosti v jazde. Dopravná nehoda je naďalej v štádiu vyšetrovania," priblížila policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Záchranári v stredu večer ratovali 19-ročného muža. Havaroval asi dva kilometre za Prievidzou, v smere na Handlovú. Dostal šmyk a skončil v lese. S ťažkými poraneniami hlavy ho v kritickom stave prevážali do nemocnice. Viac informácií má Pavol Čertík: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy