Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Po 4 rokoch polícia objasnila brutálnu vraždu. Dvojicu zastrelili v byte v Budapešti, rozštrvtené telá pochovali
Zdielať na

Po 4 rokoch polícia objasnila brutálnu vraždu. Dvojicu zastrelili v byte v Budapešti, rozštrvtené telá pochovali

BUDAPEŠŤ/BRATISLAVA / Slovensko-maďarský policajný tím vyriešil 4 roky starú úkladnú vraždu. V prípade s krycím názvom Legenda prišli o život Slovák Štefan J. a jeho družka Enikö P..Obaja boli zastrelení vo februári 2016 v budapeštianskom byte. Po streľbe nasledoval ešte brutálnejší čin, ich telá páchatelia rozštvrtili.

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry spoločne s príslušníkmi maďarskej policajnej súčasti ORFK Budapešť v rámci medzinárodného vyšetrovacieho tímu za účasti zástupcov Generálnej prokuratúry Maďarska a Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR pod krycím názvom „Legenda“ objasnili prípad dvojnásobnej úkladnej vraždy.

V budapeštianskom byte do nich páchatelia viackrát strelili a potom ich rozštvrtili. Takto zohavené telá zakopali v lesíku v ilegálnom hrobe. Polícia telá objavila v júli 2018, totožnosť zavraždenej dvojice potvrdila analýza DNA. "Podľa zistení polície motívom úkladnej vraždy malo byť získanie majetku. Od roku 2014 bol na Štefana J. vydaný Európsky zatýkací rozkaz pre násilnú trestnú činnosť a mal si "odsedieť" osem rokov," informovala polícia SR. 

Podľa informácií od polície obvineniu čelia 41-ročný Zsolt H., občan Maďarska, ktorý je vo výkone trestu v Maďarsku za inú násilnú trestnú činnosť, a 42- ročný Norbert K., občan Slovenskej republiky. Ten bol zadržaný v rámci akcie Legenda 24. júla tohto roka a teraz sa nachádza vo výkone väzby v Maďarsku.

"Počas akcie Legenda policajti vykonali aj štyri domové prehliadky a zaistili veci dôležité pre trestné konanie. Aktuálne policajti NAKA preverujú aj možné spáchanie ďalších skutkov násilnej povahy zo strany obvinených tak na území Slovenskej republiky, ako aj v Maďarsku," dodala polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy