Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
FOTO: Zrážka troch vozidiel uzavrela diaľnicu do Košíc, v oboch smeroch to spôsobilo kolóny
Zdielať na

FOTO: Zrážka troch vozidiel uzavrela diaľnicu do Košíc, v oboch smeroch to spôsobilo kolóny

PREŠOV / Pre zrážku troch vozidiel na východe Slovenska uzavreli v stredu časť diaľnice. Okolnosti nehody sú nateraz predmetom vyšetrovania. Jednému z vodičov robili aj test na prítomnosť omamných látok.

Stalo sa to na začiatku diaľnice od Prešova smerom do Košíc. Po nehode ostali stáť na diaľnici tri rozbité osobné autá. 

K zrážke došlo podľa polície za doposiaľ nezistených okolností, v úseku, ktorý je zúžený pre rekonštrukciu diaľnice a výstavbe obchvatu. Jeden z troch vodičov sa po nehode nepozdával privolaným policajtom, i keď dychové skúšky na alkohol boli u všetkých vodičov negatívne.

"22-ročný vodič javil známky požitia omamných a psychotropných látok. Hliadkou bol vyzvaný, aby sa podrobil toxikologickému vyšetreniu na prítomnosť iných omamných a psychotropných látok, s ktorým súhlasil, avšak výsledok tohto vyšetrenia nie je doposiaľ známy," informoval o prípade policajný hovorca Igor Pavlik. 

Diaľnica smerom z Košíc do Prešova bola v danom úseku úplne uzavretá. Autá odkláňali na obchádzku po dedinách. V opačnom sa zas tvorili zápchy a kolóny, ktorými sa museli predierať aj autá zboru väzenskej a justičnej stráže.

Dve osobné autá už boli na prvý pohľad nepojazdné. Náraz bol taký silný, že na jednom z áut ulomilo nápravu. Nikomu sa našťastie nič vážne nestalo. "Dopravná nehoda si našťastie nevyžiadala ťažké poranenia. Ľahko sa zranila jedna osoba, ktorá odmietla prevoz do nemocnice," priblížila hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

"Príčina aj okolnosti tejto dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," dodal Igor Pavlik.  

V pondelok zablokovala Strečno dopravná nehoda, vodič skončil s autom na streche. Viac informácií má Andrea Miková: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy