Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Žiačka sa vracala zo školy. Napadli a zbili ju deti
Zdielať na

Žiačka sa vracala zo školy. Napadli a zbili ju deti

SNINA / Iba deväťročné dievča prepadli cestou zo školy v Snine štyri deti vo veku od šesť do osem rokov. Podľa slov svedkyne svoju obeť bili, kopali a pýtali si peniaze aj mobil. Matka dievčaťa to už ohlásila na polícii, no vyzerá to tak, že potrestaný nebude nik.

Dievča sa práve vracalo domov zo školy. Obkľúčila ju skupinka detí zo sídliska. Ťahali ju za vlasy takou silou, že dievča spadlo na zem. "Preboha, to bolo veľmi brutálne ako ju bili. Ona mala na uškách také slúchadlá, oni je ťahali za vlásky, išli po mobile a ona si ho skrývala," opisuje incident svedkyňa.

Svedkyňa útoku hovorí, že od štyroch agresívnych detí sa jej podarilo deväťročné dievča vyslobodiť a odprevadila ho až domov. Šokovaná matka školáčky hneď všetko oznámila na polícii. Povedala tiež, že dcéra sa od útoku bojí chodievať sama. Miestni obyvatelia tvrdia, že podobné prípady sa na tomto sídlisku dejú často.

Polícia v prípade začala trestné stíhanie pre zločin lúpeže, avšak po krátkom čase bolo trestné stíhanie odložené pre nedostatok veku páchateľov. "Išlo o osoby vo veku od šiestich do ôsmich rokov. Trestné stíhanie vzhľadom na nedostatok veku osôb podozrivých zo spáchania tohto skutku je neprípustné," informuje hovorkyňa prešovskej polície Jana Migaľová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy