Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V lesoch na Záhorí objavili miestni desiatky utečencov, pátral po nich aj vrtuľník
Zdielať na

V lesoch na Záhorí objavili miestni desiatky utečencov, pátral po nich aj vrtuľník

BRATISLAVA/MALACKY / Policajti zadržali v stredu desiatky utečencov v Malackom okrese. Presnejšie v lese neďaleko odpočívadla známeho ako Artézska studňa. I keď v čase pandémie koronavírusu išla migrácia akosi do úzadia, v poslednej dobe zaznamenala cudzinecká polícia opäť častejšie prípady zadržaných nelegálnych migrantov.

Na desiatky cudzincov schovávajucich sa v kroví lesa na Záhorí upozornili políciu predpoludním obyvatelia, následne polícia utečencov, ktorí pochádzajú pravdepodobne zo Sýrie, zadržala.

Medzi cudzincami neboli len muži, ale aj ženy s malými deťmi. Podľa našich reformácií mali v lese stráviť 2 -3 dni.
"Doposiaľ bolo zadržaných takmer 30 osôb," informovala o incidente policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková. 

​Okrem utečencov zo Sýrie majú byť medzi nimi aj iné národnosti. Polícia tak počas dňa musela zohnať niekoľko tlmočníkov. Medzitým sa cudzinci ukrývali v tieni a čakali, čo sa bude diať. "Polícia v súčasnosti celé okolie prehľadáva," povedala Martiniaková. 

Na miesto priletel aj vrtuľník, ktorý pátral po ďalších utečencoch v okolitých lesoch. Ten do akcie zapojilo prezídium, kedže si celý prípad prevzala cudzinecká polícia. Tá poskytla migrantom vodu, previezla ich na útvaru policajného zaistenia pre cudzincov, kde s nimi vykonáva procesné úkony.

Mediztým na sociálnej sieti upozornila miestnych obyvateľov na prítomnosť polície, ako aj na migrantov, mestská polícia v Lozorne.

Desitaky migrantov na Záhorí však nie je jediný tohtotýždnový prípad. V pondelok nadránom zadržala polícia 24-ročného Nemca, ktorý sa snažil previesť štyroch Afgancov do Nemecka. Mal za nich zinkasovať odmenu šesťtisíc eur.

Našli ho vyčerpaného a podchladeného. Nelegálny migrant žil v lese na východe Slovenska asi mesiac. Bližšie informácie má Jana Veľasová: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy