Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Spojenie turisti a repatrianti v hoteli možné nie je. Buď jedno, alebo druhé
Zdielať na

Spojenie turisti a repatrianti v hoteli možné nie je. Buď jedno, alebo druhé

TATRY / Niektoré ubytovacie centrá vo Vysokých Tatrách využili zmiernenie opatrení a chystajú sa na prvých návštevníkov. Nás však zaujímalo, čo bude s hotelmi, v ktorých sú stále ubytovaní repatrianti. Budú, alebo nebudú k dispozícii aj turistom.

"V súčasnosti je táto téma v riešení avšak vedenie spoločnosti aktívne zvažuje všetky kroky, ktoré by viedli k znovuotvoreniu prevádzok hotelu Grant," povedala hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková. Hotel v Tatranských Matliaroch prijal repatriantov pred niekoľkými dňami. Medzitým sa opatrenia týkajúce sa opatrení zmiernili. 

Tento hotel je síce zatiaľ v hospodárskej mobilizácií ale vedenie spoločnosti čaká na jeho uvoľnenie z repatriácie, aby ho mohli komplet pripraviť na letnú sezónu. Spojenie turisti a repatrianti možné nie je. Buď jedno, alebo druhé.

"Sme nemali žiadne negatívne ohlasy. Mesto stále monitoruje túto situáciu v jednotlivých zariadeniach," uviedol Eugen Knotek z MsÚ Vysoké Tatry. V Tatrách sa vystriedalo už 1 000 repatriantov, z toho bolo vyše 20 pozitívnych.

Ostatné tatranské hotely pomaly otvárajú svoje brány. "Chceme opäť privítať turistov zo Slovenska. Tatry ako liek," dodal Knotek. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy