Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Farár na Orave porušil nariadenie. Omšu slúžil aj napriek zákazu
Zdielať na

Farár na Orave porušil nariadenie. Omšu slúžil aj napriek zákazu

ORAVA / Hlavný hygienik na začiatku marca vydal zákaz slúženia bohoslužieb. Farár na Orave aj napriek zákazu, slúžil omšu v obci - Pribiš. Riešili to aj policajti, nevyhol sa pokute. Kňaza zrejme niekto udal.

V kostole v Pribiši mala byť slúžená svatá omša, pozrite si autentické zábery. Na veľkonočnú nedeľu stoja pred kostolom veriaci a rozprávajú sa s policajtmi. Tí ich mali postupne vyvádzať von. Na omši malo byť podľa informácií TV JOJ asi 20 ľudí. "V súvislosti s touto udalosťou sme po preverení podnet dali na príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva," informoval policajný hovorca  Radko Moravčík.  Veriaci sa v Pribiši k celej udalosti nechceli vyjadriť.

Nedozvedeli sme sa ani to, prečo farár konal nezodpovedne. Pokúšali sme sa s ním skontaktovať, no bezúspešne. Konferencia biskupov Slovenska odporúčala, aby všetci veriaci rešpektovali zákaz konania omší. O zákaze v obci informovali aj v obecnom rozhlase. Farár ale nariadenia nerešpektoval.

"Na základe odstúpeného podnetu ORPZ Dolný Kubín bolo pánovi farárovi regionálnym uradom verejného zdravotníctva so sídlom v Dolnom Kubíne - uložená sankcia vo výške 250 eur," vyjadrila sa Mária Varmusová, riaditeľka RÚVZ SR v Dolnom Kubíne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy