Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kuriózny prípad v Taliansku: Muž porušil nariadenie karantény kvôli ovci
Zdielať na

Kuriózny prípad v Taliansku: Muž porušil nariadenie karantény kvôli ovci

RÍM / Chcel obísť karanténu, no nevyplatilo sa mu to. Talianski policajti pokutovali muža, ktorý sa rozhodol aj napriek nariadenej karanténe ísť von. Keď sa ho policajti opýtali, prečo porušil nariadenie, povedal, že musel ísť nutne vyvenčiť svoju ovcu.

Obyvateľ Sicílie sa zrejme túžil dostať von na čerstvý vzduch, čím ale porušil nariadenie karantény. Zobral si k tomu so sebou zviera, no nie hocijaké. Na vodítko si dal ovcu. Keď ho policajti zastavili, povedal že musel ísť nutne zviera vyvenčiť, pretože potrebovalo už čerstvý vzduch. 

Tento prípad ale nie je jediný v Taliansku. Vo Florencii dostal pokutu 280 eur 60-ročný muž, ktorého našli policajti cez dron, ako brázdil rieku Arno na kanoe. Strážnikom povedal, že len išiel na nákup. V Mantove zasa hliadka objavila 61-ročnú ženu, ktorá sa dlho prechádzala v okolí nemocnice. Policajtom však povedala, že je prostitútka a čaká na zákazníkov. Hliadka žene udelila pokutu 400 eur. 

Karanténa v Taliansku platí od marca a jej pravidlá sú prísnejšie, ako v iných európskych krajinách, ktoré sú postihnuté koronavírusom. Ľudia môžu svoje domy opustiť len kvôli práci, nutným nákupom, či návšteve lekára, zdravotnej prechádzky v obmedzenej miere, a aj to v okolí svojho domu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy