Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ako dostať rodičov k ich deťom na JIS-ke? Zdravotné sestry v martinskej nemocnice prišli s úžasným nápadom
Zdielať na

Ako dostať rodičov k ich deťom na JIS-ke? Zdravotné sestry v martinskej nemocnice prišli s úžasným nápadom

MARTIN / Zdravotné sestry z Martinskej univerzitnej nemocnice sa snažia uľahčiť nepríjemnú situáciu rodičom úplne najmenších pacientov. Prišli s úžasným nápadom, ako rodičom sprostredkovať kontakt s deťmi, s ktorými teraz nemôžu byť osobne.

Rodičia si môžu video ich najmenšieho pozrieť vďaka sestričkách, ktoré sa o neho vzorne starajú. Zdravotníčky však myslia aj na ďalších, ktorí nemôžu byť pri svojich bábätkách. "Zákaz návštev sa dotkol aj rodičov, ktorí nemôžu ísť za svojimi detičkami vyžadujúcimi intenzívnu starostlivosť. Sú to zväčša malinké deti, ktoré sa narodili predčasne," hovorí primárka Neonatologickej kliniky UNM Katarína Maťašová. 

Zdravotné sestry fotia a na mobil nahrávajú videa, ktoré potom odošlú mailom rodičom. "Nápad vyšiel od našej sestričky, ktorá svojim príbuzným posielala fotografie a videá ich dieťatka," dodala Maťašová. 

A tak si povedali, že takto môžu urobiť radosť aj ďalším mamičkám či oteckom. "K jednotlivým fotkám alebo videám, ktoré posielajú, pošlú niekedy aj taký krátky text ohľadom toho dieťatka, ako sa má. Aké má nové úspechy, koľko napríklad váži," hovorí staničná sestra Jana Šubíková. 

A rodičia nezabúdajú poďakovať za každý jeden mail z martinskej nemocnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy