Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rozhodnutie obmedziť cestovanie cez Veľkú noc sa nerodilo ľahko. Niektorí z koalície boli proti
Zdielať na

Rozhodnutie obmedziť cestovanie cez Veľkú noc sa nerodilo ľahko. Niektorí z koalície boli proti

BRATISLAVA / Veľká noc bude tento rok v znamení obmedzeného cestovania. Toto rozhodnutie sa na vláde nerodilo ľahko. Prísne opatrenia nepodporili Veronika Remišová zo strany Za ľudí, či ministri SaS. Koalícia sa napriek tomu vraj neotriasa a nič mimoriadne sa v koaličných vzťahoch nedeje.

Detaily hlasovania na rokovaní vlády premiér v pondelok prezrádzať nechcel, vraj to nie je podstatné - niektorí ale svoj postoj už o pár minút zverejnili na soiálnej sieti. Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga hovorí o riešení na hrane práva, hoci vraj rešpektuje rozhodnutie vlády. A v podobnom duchu sa vyjadrila i Veronika Remišová, ktorá na vláde za sporné uznesenie nehlasovala.

Ako sa ukázalo, toto ale nebol jediný nesúhlasný hlas. Ruky za toto uznensenie na vláde nedvihli ani ministri za SaS. "My sme sa všetci zdržali ale vláda musí konať ako jeden celok. Hlasovanie bolo korektné, väčšina bola "za" a stojíme za tým všetci," povedal minister hospodárstva Richard Sulík. 

"Bolo by lepšie to vyriešiť za zatvorenými dverami, upozorniť možno kolegov, nemusíme používať vojsko. Ale aj ja možno veľakrát poviem niečo, vyhrknem a potom ma to môže mrzieť," poznamenal predseda parlamentu Boris Kollár. 


Zárodky koaličnej krízy vral ale v tomto hľadať nemáme. "Ja som rád, že výsledok je aký je, a malo uznesenie významnú podporu na rokovaní vlády, podstatné je, že držíme jednu lajnu," vyhlásil premiér Matovič. "Je to iný pohľad na spôsob výkonu jedného cieľa, na ktorom sa všetci zhodneme," dodala Veronika Remišová, podpredsedníčka vlády pre investície a informatizáciu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy