Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Niektorí tínedžeri nariadenia ignorujú. TV JOJ kontaktovala diváčka, ktorá je svedkom ich stretnutí
Zdielať na

Niektorí tínedžeri nariadenia ignorujú. TV JOJ kontaktovala diváčka, ktorá je svedkom ich stretnutí

POPRAD / V boji s koronavírusom je Slovensko príkladom pre celý svet. No niektorí naši tínedžeri si ťažkú hlavu z nariadení hlavného hygienika nerobia. TV JOJ kontaktovala diváčka z Popradu, ktorá je svedkyňou každodenných stretnutí mládeže bez rúšok.

"Každý deň sa schádzajú skupinky pubertiakov, tam fajčia, popíjajú alkohol, hádžu na zem špaky a robia bordel. V nedeľu ich tam bolo 14," opísala diváčka situáciu, čomu nasvedčujú aj fotografie. 

Na miesto sa vybral aj štáb TV JOJ, tínedžerov sme tu opäť našli. Boli bez rúšok a popíjali z jednej fľaše. Nariadenie hlavného hygienika ale platí aj pre nich. 

"Nemajú sa zhromažďovať v nejakých vyšších skupinkách, najlepšie by bolo keby chodili na prechádzky po dvoch, maximálne po troch, mali odstupy," vyjadrila sa regionálna hygienička Mária Michalovičová. 

Naša diváčka sa tínedžerom snažila už aj dohovoriť, no dopadlo to veľmi zle. "Veľmi opĺzlo mi vynadali, že mám držať hu....Proste mi veľmi škaredo vynadali," porozprávala diváčka. 

Pár minút po našom príchode prišli aj mestskí policajti, hliadka mladým dohovorila, nasadili si rúška a každý odišiel. Lenže ako sme sa dozvedeli, toto sa deje niekoľkokrát do dňa - tínedžeri odídu a o chvíľu sú späť. 

"Je to grupa ľudí, každý deň. Doobeda, od obeda, navečer. Fajčia tu, pijú tu," vyjadril sa ďalší obyvateľ sídliska. 

Ak ste svedkami takýchto mládežníckych stretnutí, regionálna hygienička odporúča volať štátnu alebo mestskú políciu. Alebo rovno kontaktovať Regionálny úrad verejného zdravotníctva. Mládež ale pokutu dostať nemôže, za deti sú zodpovední rodičia. "Ja by som týmto chcela aj apelovať na rodičov, aby dôrazne upozornili svoje deti, jednak tú tínedžerskú mládež, že je to povinnosť širokej verejnosti, platí to plošne. Tiež predstavujú riziko ohrozenia zdravia a šírenia respiračných nákaz," dodala regionálna hygienička Mária Michalovičová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy