Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Slovensko má dve obete koronavírusu
Zdielať na

Slovensko má dve obete koronavírusu

BRATISLAVA / Slovensko má už dva prípady úmrtia na koronavírus. Informáciu potvrdil minister zdravotníctva Marek Krajčí. Minister potvrdil, že pacient z Bojnic zomrel v dôsledku koronavírusu. Druhou obeťou je žena, ktorá bola na umelej pľúcnej ventilácii vo veku nad 65 rokov. Mala viacero pridružených ochorení. Zomrela v pondelok ráno.

"Potvrdil sa patologický nález u pacienta z Bojníc. Ide naozaj o toto ochorenia," uviedol minister zdravotníctva s tým, že prítomnosť koronavírusu sa potvrdil pri teste z nosa. 

Druhou pacientkou bola žena, ktorá bola na umelej ventilácii. "Ide o pacientku, ktorá bojovala viacero dní o svoj život. Bola naša ventilovaná pacientka, bola v kritickom veku nad 65 rokov a mala viacero pridružených ochorení. Dnes ráno svoj boj o život prehrala. Zomrela na toto ochorenie aj keď príčinou smrti bola bezprostredná komplikácia v súvislosti s týmto ochorením," dodal Krajčí. 

Správu budeme aktualizovať. 

Prvou obeťou bol muž z Bojníc, ktorého lekári prepustili domov so zápalom pľúc o dve hodiny zomrel. Prípad rieši už aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Regionálny úrad verejného zdravotníctva tvrdí, že chybu nespravil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy