Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž vytiahol na brata pištoľ. Nechcel nosiť rúško
Zdielať na

Muž vytiahol na brata pištoľ. Nechcel nosiť rúško

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Policajti z Bánoviec nad Bebravou zadržali muža, ktorý na svojho brata mieril zbraňou a vyhrážal sa mu zabitím. Muži boli pod vplyvom alkoholu. Najskôr sa pohádali a neskôr prišlo na vyhrážky. Jeden z bratov skončil v policajnej cele. Dôvod ich hádky prekvapil aj samotných policajtov.

Muži sa vraj začali hádať kvôli rúšku. Útočníkov brat ho údajne odmietal nosiť.

"Každému dali, len jemu nedali, za to, že tam nemá trvalé bydlisko," opísal obvinený. Útočník mal naliehať, aby si jeho brat rúško zabezpečil a nosil ho. Ten to odmietal. Začali sa preto hádať.

"V spálni rodinného domu mal obvinený počas slovného konfliktu so svojím bratom vytiahnuť zo skrine dlhú guľovú zbraň a vyhrážať sa mu zabitím. To vzbudilo dôvodnú obavu o život a zdravie," informuje hovorca trenčianskej polície Pavol Kudlička. 

"My sme sa nehádali, povedal som mu, že ho od****m. On ma predtým ubil. Päsťou sa na mňa zahnal, tak som mu povedal, že ho od****m," opisuje obvinený.

"Vieme, že aj vyšší vek je rizikový, alkohol podnecoval tento strach, dotyčný konal skratovo, iracionálne, agresívne," povedala psychiatrička Darina Hrabovská. Útočníka zadržali policajti a v jeho dome vykonali domovú prehliadku.

"Obvinený mal neoprávnene prechovávať v rodinnom dome dlhú guľovú zbraň a 550 kusov nábojov," uviedol Kudlička.

"Jednu som mal a tú som nemal napísanú, lebo mi skončil zbrojný preukaz," vysvetlil obvinený. Poškodený muž sa k prípadu vyjadrovať nechcel, podľa jeho slov je ešte stále v šoku.

Jeho brata policajti obvinili zo zločinu nedovoleného ozbrojovania, obchodovania so zbraňami a prečinu nebezpečného vyhrážania. Na súd bude čakať vo vyšetrovacej väzbe.

"Existuje dôvodná obava, že obvinený bude pokračovať v trestnej činnosti, preto ho sudca vzal do väzby," povedal hovorca krajského súdu Roman Tarabus.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy