Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
VIDEO: Zavládla u vás doma nuda? Inšpirujte sa, aké aktivity robiť aj v čase koronavírusu
Zdielať na

VIDEO: Zavládla u vás doma nuda? Inšpirujte sa, aké aktivity robiť aj v čase koronavírusu

SVET / Niektorí cvičia, iní tancujú, ďalší premýšľajú, kedy sa dostanú do kina na nový film. Ľudia v rôznych častiach sveta hľadajú spôsoby, ako sa v časoch koronavírusu nezblázniť a bezpečne sa zabaviť. Idú na to rôzne.

Obyvatelia bytovky vo francúzskom meste Nantes zorganizovali spoločné cvičenia na balkónoch. Hoci pri nich dodržiavajú dostatočnú vzdialenosť od seba, majú zároveň pocit, že napriek karanténe v tom nie sú sami. "Je nás tu asi štyridsať, ktorí sa zapájame. Cvičíme každý večer od pol ôsmej do ôsmej. A potom spoločne zatlieskame zdravotníkom," porozprával obyvateľ bytovky Bertrand Vinsot. 

V meste Essen na západe Nemecka zase po dlhom čase prišli na chuť autokinu. Podľa jeho majiteľov si prídu všetci na svoje. Zamestnanci nie sú odkázaní na podporu, ale dostávajú plnú mzdu a diváci aspoň na dve hodiny zabudnú na koronavírusovú krízu. Z auta môžu vystúpiť iba vtedy, ak si potrebujú odskočiť na toaletu. "Aj tam však máme zamestnancov, ktorí dohliadajú na dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti medzi ľuďmi. Ďalší zase kontrolujú medzi autami, či sa niekto neponeviera po vonku," vyjadril sa manažér autokina Frank Peciak. 

S piesňou, za ktorú by sa nemusel hanbiť žiaden mariači, prišla najnovšie aj mexická polícia. Snaží sa ňou ľudí presvedčiť, aby si poctivo umývali ruky a dodržiavali bezpečnú vzdialenosť od ďalších ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy