Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Z karantény v Gabčíkove odviezli už viac ako 60 ľudí. Mnohým sa domov ani nechce
Zdielať na

Z karantény v Gabčíkove odviezli už viac ako 60 ľudí. Mnohým sa domov ani nechce

GABČÍKOVO / Najviac ľudí trávi čas karantény v Gabčíkove. Zatiaľ opustilo ubytovňu už viac ako 60 ľudí, keďže testy u nich nepotvrdili koronavírus. Pre niektorých si prišli príbuzní, ďalších odviezli domov záchranári. A našli sme aj takých, ktorým sa už ani domov nechce.

"Ďakujem pekne všetkým! Slováci nebojte sa, tu je dobre," vyjadril sa Jozef Blaškovič z Dvorníkov, ktorý tieež karanténu podstúpil. Z ubytovne v Gabčíkove odchádzajú ďalší ľudia. Z pôvodne nariadených 14-tich dní tu strávili len 4. V karanténe v Gabčíkove je dnes 350 Slovákov. Prvých priviezli 3 rakúske autobusy v rámci povinne nariadenej karantény. Ďalšie stovky ľudí prichádzajú dobrovoľne. Testovanie – výter z nosa a z úst - potvrdilo negatívne výsledky v stredu u 40-tich a dnes u ďalších 22 ľudí. "Prvé dni sme sa sťažovali aj my. Sme tu štvrtý deň, my odtiaľto nechcem odísť," povedali Tina a Jana z Košíc. 

Atmosféra v ubytovni sa už upokojila, jarné slniečko vytiahlo dočasných obyvateľov na balkóny. "Bol som milo prekvapený, že mal som tu čisté postele, naozaj dobré jedlo a ochotní zdravotníci, požiarnici a policajti," poznamenal Jozef Blaškovič. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy