Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Satelitné zábery: Mestá duchov po celom svete. Ako vyzerajú krajiny pre pandémiu koronavírusu?
Zdielať na

Satelitné zábery: Mestá duchov po celom svete. Ako vyzerajú krajiny pre pandémiu koronavírusu?

SVET / Satelitné snímky ukazujú, ako vyzerali mestá pred pandémiou koronavírusu, a ako vyzerajú teraz. Na COVID-19 sa už nakazili tisíce ľudí, od 2. svetovej vojny krajiny zaviedli najväčšie sociálne opatrenia a ekonomika výrazne klesá.

COVID - 19 zasiahol viac ako 196 tisíc ľudí na celej Zemi, viac ako 7800 ľudí zákernému vírusu už podľahlo. Tento typ koronavírusu už pohltil aj všetkých 50 štátov USA. V Číne evidujú 80 890 prípadov vrátane 3 237 úmrtí. Podľa vyjadrení talianskeho premiéra, koronavírus spôsobil takzvané ekonomické tsunami. Taliansko je aktuálne najviac postihnutá krajina koronavírusom.  Krajiny po celom svete rušia lety, zatvárajú hranice. 

Vo Francúzsku je 67 miliónov "pod zámkom" , Macron obmedzil pohyb ľudí na verejnosti. Vonkajšie hranice schengenského priestoru voľného pohybu sa tiež podľa Emmanuela Macrona od utorkového poludnia na 30 dní uzavrú. Vo Francúzsku je doposiaľ nakazených 6 600 osôb. 

Belgicko pohyb ľudí na verejnosti obmedzí až do 5. apríla. Montenegro malo svoj prvý prípad nákazy dovlečený. Išlo o dve ženy, ktoré sa vrtáili z USA a Španielska. 

Južná Kórea hlási 84 nových prípadov nákazy koronavírusom, celkový počet nakazených je viac ako 8-tisíc. Taiwan zakáže vstup na ostrov pre väčšinu cudzincov v rámci preventívnych opatrení proti koronavírusu, s výnimkou držiteľov povolenia na pobyt a diplomatov. 

Obľúbená dovolenková destinácia Thajsko plánuje zatváraťv školy, bary, kiná, reštaurácie. 

Austrália zakázala verejnosti národný športový inštitút v Canberre, aby znížila riziko, že sa atléti dostanú ku koronavírusu pred odchodom na olympijské hry v Tokiu.

Omán zatvoril všetky turistické pamiatky a zakázl zhromažďovanie ľudí v parkoch a na plážách. 

Plantáže palmového oleja v Malajzii budú musieť na ďalšie dva týždne zastaviť prevádzku, aby vyhoveli vládnym príkazom na zastavenie nepodstatných podnikov s cieľom obmedziť šírenie koronavírusu.

Majstrovstvá Európy vo futbale Euro 2020 boli odložené o rok. Majstrovstvá PGA naplánované na 14. - 17. mája boli tiež odložené.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy