Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Po zásahu skončilo 14 policajtov v karanténe. U jedného z ich kolegov zistili COVID- 19
Zdielať na

Po zásahu skončilo 14 policajtov v karanténe. U jedného z ich kolegov zistili COVID- 19

BRODSKÉ / Počas policajného zásahu, ktorý sa odohral minulý týždeň na hraniciach, skončilo podľa zdroja TV JOJ v karanténe 14 ľudí. Väčšina z nich sa stretla pri pokuse zastaviť nezodpovedného občana Maďarska, ktorý sa chcel násilím dostať na Slovensko a takmer zrazil policajtov.

43-ročný Maďar chcel prejsť v piatok popoludní na hraničnom priechode Brodské, z Českej republiky na Slovensko. Vodič sa po zastavení hliadkou začal správať neprimerane a pokračoval v jazde na Slovensko, pričom autom skoro zrazil policajta. Pokúsila sa ho zastaviť aj hliadka Colnej správy, ale ani na ich výzvy nereagoval. Policajti začali vodiča prenasledovať. Keď sa im ho podarilo zablokovať, správal vulgárne a agresívne, tak museli policajti voči nemu použiť donucovanie prostriedky. Skončil v cele policajného zaistenia.

Problémy sa ukázali krátko po zásahu. Jeden z policajtov sa mal pravdepodobne ešte predtým, pri kontrole iného vozidla nakaziť koronavírusom. Keďže sa však pri snahe zadržať maďarského vodiča stretol aj s ďalšími kolegami a blízkymi osobami, tí museli skončiť v karanténe. A, že ich nebolo málo, potvrdzujú slová hovorcov v Trnavskom kraji. 

 "Dvaja príslušníci finančnej správy skončili v karanténe potom, ako zasahovali pri zaistení muža, ktorý sa snažil prekročiť slovensko-maďarskú hranicu," informovala hovorkyňa finančnej správy Iveta Zlochová.  "V Trnavskom kraji sme po udalosti stiahli z preventívnych dôvodov z priameho výkonu služby jedenásť policajtov, z toho sedem z okresu Skalica a ostatní policajti boli z okresu Senica," informovala policajná hovorkyňa Mária Linkešová. 

Aj Bratislavský kraj eviduje policajtov v karanténe. Časť z nich by mala z preventívnych zdravotných dôvodov dočasne mimo výkon, tiež pre zásah na diaľnici D2. "Môžeme potvrdiť, že ku dnešnému dňu evidujeme na útvaroch Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave celkovo sedem policajtov, ktorí sa nachádzajú v karanténe," informoval policajný hovorca Michal Szeiff. Policajti zostanú v domácej karanténe dovtedy, kým nebudú známe výsledky vyšetrení, ktoré u nich vylúčia alebo potvrdia možnú nákazu vírusom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy