Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Polícia chytila strelca z obchodného centra
Zdielať na

Polícia chytila strelca z obchodného centra

BURLINGTON / Polícia chytila v sobotu večer dvadsaťročného muža, ktorý je podozrivý z piatkovej streľby v nákupnom centre v meste Burlington. Zabil tam päť ľudí. Arcan Cetin je momentálne vo väzbe, uviedla polícia. Burlington leží asi 100 kilometrov severne od Seattlu.

Cetin sa narodil v Turecku, ale v USA má legálny trvalý pobyt, uviedol na tlačovej konferencii hovorca polície Chris Cammock. Zadržaný žije v meste Oak Harbor, asi 30 kilometrov juhozápadne od Burlingtonu. Práve Oak Harbor ho zatkli. 

Cetin se narodil v Turecku, ale ve Spojených státech má legální trvalý pobyt, sdělil na tiskové konferenci mluvčí policie Chris Cammock. Zadržený žije ve městě Oak Harbor, asi 30 kilometrů jihozápadně od Burlingtonu. Právě v Oak Harboru byl také v sobotu kolem 18:30 místního času (dnes 03:30 SELČ) zatčen.

Podľa Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) neexistuje dôkaz, že by streľba súvisela s terorizmom.

Motív útoku nie je zatiaľ známy. Zahynuli pri ňom tri ženy, dievča a neskôr v nemocnici jeden muž.
Polícia uviedla, že na záznamoch z bezpečnostných kamier vidno, ako muž vchádza do nákupného centra bez zbrane. O desať minút neskôr sa muž objaví s puškou. Po streľbe ušiel ešte pred príchodom polície, ktorá po ňom masívne pátrala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy