Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Momenty JOJkárov, na ktoré len tak nezabudnú. Kam všade ste nazreli spolu s nami?
Zdielať na

Momenty JOJkárov, na ktoré len tak nezabudnú. Kam všade ste nazreli spolu s nami?

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Práca novinára je náročná a plná adrenalínu. Svoje o tom vedia aj niektorí reportéri, redaktori či moderátori JOJky. V predchádzajúcom roku však popri svojej zažili aj niekoľko zážitkov navyše. Navštívili Biely dom, vítali hollywoodsku návštevu, boli na Mesiaci v NASA, či na miestach, kde sa pohybujú prevádzači migrantov. Zožali aj úspechy, ktorými sa hocikto pochváliť nemôže. Ste zvedaví, ako vyzeral rok 2019 našich kolegov? My vám teraz tie najlepšie momenty ukážeme.

JOJka v Bielom dome

Uznanie Slovenska ako rovnocenného partnera, upevnenie vzájomných vzťahov a možno aj budúca návšteva amerického prezidenta na Slovensku. To všetko priniesla návšteva slovenskej delegácie na čele s premiérom Petrom Pellegrinim, ktorá sa konala začiatkom mája 2019. Spolu s ním sa spoza veľkej mláky vrátil aj náš kolega, reportér Dárius Haraksin. Premiér Peter Pellegrini bol pred návštevou Donalda Trumpa údajne nervózny. Aj ľudia v Amerika totiž spomínali, že všetko vždy závisí len od toho, ako sa Trump v daný deň prebudí. Náš premiér daroval americkému prezidentovi kroj a baseballovú palicu. Tie prijal Trump veľmi dobre a medzi oboma to akoby roztopilo ľady.

Náš kolega Dárius opísal atmosféru v Bielom dome. "Počas pobytu v Bielom dome sme nemali pocit, že by to bolo nejaké prísne. Bezpečnostné opatrenia sa v podstate dajú porovnať s tými na Slovensku. Po celý čas sa tam ale o novinárov staralo množstvo agentov aj z tajných služieb," opísal reportér TV JOJ. Robiť si selfie v Oválnej pracovni Bieleho domu je ale zakázané. 

Moderátorka TV JOJ na Mesiaci v NASA 

Spojené štáty americké oslavovali v júli 50 rokov od historického momentu, kedy na Mesiaci vystúpil 1. človek. Bol ním americký kozmonaut Neil Armstrong. Na týchto oslavách bola aj moderátorka spravodajstva TV JOJ Aneta Parišková. Oslavy trvali celkovo 8 dní. Presne toľko, koľko trval pobyt troch amerických astronautov misie Apollo 11 vo vesmíre. "Zopakoval sa štart rakety tak, ako pred 50 rokmi. Potom bol priamo v hangári Apolla, kde je umiestnená nosná raketa Saturn V, galavečer, na ktorom som mala tú česť byť medzi hosťami. Vystúpilo tam veľa zaujímavých osobností vrátane šéfa Kennedyho vesmírneho centra a samozrejme mnohí astronauti," prezradila moderátorka TV JOJ Aneta Parišková. ​Ako jediný z trojice astronautov misie Appolo 11 prišiel 88-ročný Michael Collins. "Naživo sa potom spojili s ďalšími ľuďmi, ktorí boli vtedy pri štarte a pri pristátí. Bol to nezabudnuteľný zážitok." 

​Televízia JOJ privítala Hollywood

Hollywoodsky herec Michael Douglas a jeho pôvabná manželka Catherine Zeta-Jones, ktorí boli v auguste na Slovensku na súkromnej návšteve rodinných priateľov, navštívili televíziu JOJ. ​​Hviezdny herec, ktorý je zároveň aj mierovým veľvyslancom Organizácie spojených národov. Privítal ho tak aj minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. 

Slávna dvojka sa ocitla aj v televízii JOJ, kde poskytli Erike Barkolovej EXKLUZÍVNY rozhovor. Oscarový manželský pár sa cítil v spravodajskom štúdiu TV JOJ ako ryba vo vode. "Sme v štúdiu televízie JOJ v nádhernej Bratislave. Cítime sa tu úžasne. Ďakujeme Bratislava. Ďakujeme Slovensko," tešili sa obaja. Obaja si prišli na svoje aj pokiaľ ide o slovenské pochúťky. "Mala som dezert, čo bolo cesto a vo vnútri bola marhuľa. A údený syr sme mali minulý večer," vraví známa herečka. Po priestoroch TV JOJ hviezdny pár sprevádzal Adam Zavřel a s kolegyňou Evou Nocárovou. 

Jojkári a spisovatelia ?

Naši kolegovia a už aj úspešní spisovatelia Arpád Soltész a Veronika Homolová Tóthová obohatili slovenský knižný trh svojimi knihami. Spisovateľkou roka 2018 sa stala reportérka TV JOJ Veronika Homolová Tóthová za svoju knihu Mama milovala Gabčíka. V knihe rozpráva príbeh Jozefa Gabčíka, Anny Malinovej a jej dcéry Alenky (1939). Aj vďaka ich odhodlaniu a odvahe sa mohlo po druhej svetovej vojne Československo obnoviť v pôvodných hraniciach. 

Zvíťazil aj novinár a komentátor portálu noviny.sk Arpád Soltész. Ocenenie získal za svoju knihu Sviňa. Kniha vznikala po vražde Jana Kuciaka a Martiny Kušnírovej. K smrti novinára dôjde aj v knihe.

Reportér TV JOJ na Etne

Reportér TV JOJ Jozef Kubáni vystúpil na dymiacu Etnu. Sopka sa opäť prebúdzala k životu. "Kráčali sme po akoby inej planéte. Keď sme prekonali výšku Gerlachu, dym sa zmenil," hovorí redaktor TV JOJ Jožo Kubáni. 

Reportérka TV JOJ po stopách prevádzačov

Reportérka TV JOJ Katarína Kleknerová sa pozrela na miesta, kde sa ukrajinskí prevádzači pohybujú najčastejšie. Naposledy sa tam hraničným policajtom zo Zboja podarilo zadržať jedenástich migrantov z Afganistanu a Vietnamu. Tesne pri slovensko-ukrajinskej hranici vedie jedna z trás prevádzačov a nelegálnych migrantov. Ak zbadajú hraničných policajtov, väčšinou začnú utekať. Katka sa rozhodla, že tu strávi deň a zistí, ako hraniční policajti zasahujú. 

​Polícia rozdala ocenenia aj reportérom JOJky

Redaktori TV JOJ Martina Molčanová, Andrea Točená, Janette Rákošová a Matúš Gavlák dostali vzácne policajné ocenenie. Prinášanie objektívnych reportáží vyzdvihol krajský košický policajný riaditeľ Radoslav Fedor. Ocenenie našich kolegov mimoriadne potešilo, keďže sa s podobnou akciou stretli po prvýkrát. "Aj to nám dáva pocítiť, že naša práca má veľký zmysel," povedali redaktori. 

Pozrite sa, na akých, aj mrazivých, témach reportéri robili:

Pellegrini sa nechal v imidži inšpirovať reportérom TV JOJ

Premiér Peter Pellegrini počas roka zmenil svoj imidž. Ukázal sa s ním na rokovaní v Bruseli o zostavení novej Európskej komisie. Spolu s premiérom tu boli aj viacerí novinári, medzi nimi aj náš reportér TV JOJ Richard Juriš. Jeho oku pri rozhovore neuniklo, že Pellegrini vyzerá inak.  Ihneď sa preto premiéra opýtal, prečo sa rozhodol zmeniť svoj look. Jeho odpoveď šokovala a zároveň rozosmiala v tom momente asi každého novinára v miestnosti. Premiér konkrétne zmenil look svojej brady. A dopadlo to takto:

Súvisiace články