Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Reportér TV JOJ po návrate z Bieleho domu: Selfie sú zakázané, na novinárov dozerali agenti
Zdielať na

Reportér TV JOJ po návrate z Bieleho domu: Selfie sú zakázané, na novinárov dozerali agenti

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Uznanie Slovenska ako rovnocenného partnera, upevnenie vzájomných vzťahov a možno aj budúca návšteva amerického prezidenta na Slovensku. To všetko priniesla návšteva slovenskej delegácie na čele s premiérom Petrom Pellegrinim. Spolu s ním sa spoza veľkej mláky vrátil aj náš kolega, reportér Dárius Haraksin.

O tom, že išlo o pre Slovensko veľmi významnú návštevu svedčí aj množstvo správ, ktoré sme sa o nej dozvedeli. "V lietadle cestou do Washingtonu sme si všimli, že niekoľko hodín sedel aj s ministrom zahraničných vecí," uviedol reportér Dárius Haraksin. 

O prezidentovi Trumpovi sa hovorí, že je nevyspytateľný. Nikto vopred netuší ako oficiálne prijatie dopadne. Predpokladám, že v prípade slovenského premiéra to inak nebolo. "Premiér niekoľkokrát zopakoval, že má pred návštevou rešpekt. Aj ľudia v Amerike nám hovorili, že to všetko v podstate závisí od toho ako sa prezident Trump zobudí," dodal. 

Vieme, že premiér daroval americkému prezidentovi kroj a baseballovú palicu. Tie prijal Trump veľmi dobre a medzi oboma to akoby roztopilo ľady. 

"Počas pobytu v Bielom dome sme nemali pocit, že by to bolo nejaké prísne. Bezpečnostné opatrenia sa v podstate dajú porovnať s tými na Slovensku. Po celý čas sa tam ale o novinárov staralo množstvo agentov aj z tajných služieb," opísal reportér TV JOJ. Robiť si selfie v Oválnej pracovni Bieleho domu je ale zakázané. 

Slovenská návšteva v Bielom dome je ale dobrým signálom. Sme závislí na exporte, predovšetkým čo sa týka automobilového priemyslu. Je dobrá správa, že aj náš premiér mohol osloviť prezidenta Trumpa osobne, aby ešte zvážil clá na automobily  Európskej únie. 

Premiér navštívil Donalda Trumpa v Bielom dome 3. mája.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy