Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
VIDEO: Pellegrini ukázal dary, ktoré priniesol Donaldovi Trumpovi a jeho manželke
Zdielať na

VIDEO: Pellegrini ukázal dary, ktoré priniesol Donaldovi Trumpovi a jeho manželke

Google News Button Sledovať správy

WASHINGTON / Premiér Peter Pellegrini si zo Slovenska na stretnutie s americkým prezidentom Donaldom Trumpom priniesol dary. Tie mu odovzdala Pellegriniho delegácia v piatok po ich stretnutí v Bielom dome, ktoré údajne trvalo nezvyčajne dlho. Pozrite sa, ako dary pre Trumpa a jeho manželku Melaniu vyzerali.

​Premiér Peter Pellegrini po stretnutí s Donaldom Trumpom uverejnil na svojej facebookovej stránke video, v ktorom ukazuje dary, ktoré priniesol do Bieleho domu. 

V Bielom dome vo Washingtone už bolo niekoľko slovenských delegácií. Mikuláš Dzurinda, Vladimír Mečiar, Rudolf Schuster, Ivan Gašparovič, ale aj Robert Fico. Originálne slovenské dary tak už v Bielom dome majú. Dary Pellegriniho boli ale celkom iné. Výmena darov pritom prebehla medzi delegáciami bez prítomnosti prezidenta a premiéra. 

Donald Trump prijal slovenského premiéra krátko po pol ôsmej večer nášho času. Celé stretnutie údajne trvalo nezvyčajne dlho - 12,5 minúty. Počas stretnutia si niekoľkokrát podali ruku. Potom sa dvere pre novinárov zatvorili a premiér s prezidentom debatovali bez prítomnosti kamier. Podľa informácií reportéra TV JOJ Dáriusa Haraksina, ktorý sa vo Washingtone s delegáciou nachádza, Donald Trump by Slovensko veľmi rád navštívil. Podľa jeho slov je Slovensko úžasná krajina. 

Pozrite si reportáž, ako vyzeralo deň premiéra Pellegriniho pár hodín pred stretnutím s Donaldom Trumpom:

Najčítanejšie správy