Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prebudená príroda láka aj knihomoľov. Vyberte si z knižných tipov a hor sa na lúky
Zdielať na

Prebudená príroda láka aj knihomoľov. Vyberte si z knižných tipov a hor sa na lúky

BRATISLAVA / S májom sa prebúdza príroda a začína zelenať tráva. Tá láka na príjemné posedenie v prírode a ako inak, s dobrou knihou. Májové knižné novinky zaujmú mužov i ženy, náročných i relaxačných čitateľov. Na svoje si prídu aj nadšenci cyklistickej turistiky. Neváhajte, vyberte si z noviniek na knižných pultoch.

V zahraničí začiatkom tohto roka, v máji už aj u nás vyšla novinka z vládneho kabinetu amerického prezidenta Donalda Trumpa. Novinár a spisovateľ Michael Wolff vďaka dobrým vzťahom s Trumpovým kabinetom prináša kuloárne informácie z pracovne najkontroverznejšieho prezidenta všetkých čias s neprehliadnuteľným názvom Oheň a síra.

Ak ste fanúšikom detektíviek, mali by ste upriamiť pozornosť na Harlana Cobena, ktorý je zárukou kvality. Perfektné krimi o veľkých tajomstvách, ktoré podobne ako drobné klamstvá dokážu ničiť životy. Nevzdávaj sa je kniha, ktoré naozaj vzbudí vašu zvedavosť.

Pre dámy práve vyšla novinka od autorky bestsellera Predtým ako som ťa poznala. Jojo Moyesová si získala milióny verných čitateľov po celom svete, vrátane Slovenska. Píše kvalitné ženské romány a novinka Zakázané ovocie medzi ne určite zapadne. Príbeh môže zaujať aj tým, že sa odohráva čiastočne v súčasnosti a čiastočne v 50. rokoch minulého storočia.

Menej známa autorka, no jej príbeh môže byť balzamom na dušu nielen pre ženské čitateľky.  Bazén je príbeh o priateľstve a hodnotách, na ktoré sme už zabudli. 

Trojicu kníh pre ženy uzatvára jedna z najobľúbenejších slovenských autoriek Adriana Macháčová. Vo svojej najnovšej knihe Milujem tvoje lži majstrovsky zobrazuje dramatické vzťahy viacerých navonok harmonických rodín a nevtieravo upozorňuje, že podobné situácie nebývajú vždy iba fikciou.

 S blížiacim sa letom prichádzajú aj knihy, ktoré obohatia aj telo

Kniha uznávaného českého lekára Davida Freja prináša zrozumiteľne a jednoducho popísané základy, ktoré tvoria systém ajurvédy. Praktické tipy knihy Ajurvéda radia ako si predĺžiť život a dožiť sa vysokého veku v zdraví. Zoznamuje nás s princípmi zdravia, so základmi harmonickej stravy či s najznámejšími bylinami.

Pre milovníkov cyklistiky prichádza ďalší skvelý tip. Obsahuje výber ďalších 50 najkrajších okruhových trás rozmiestnených rovnomerne na celom území Slovenska. Knihu Najkrajšie cyklotrasy by mal mať v knižnici každý cyklista. 

Pozrite si minulé, no stále dostupné knižné tipy.

Súvisiace články