Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Bývalý prezident pokrstil svoju novú knihu. Sú v nej výnimočné fotografie
Zdielať na

Bývalý prezident pokrstil svoju novú knihu. Sú v nej výnimočné fotografie

VYSOKÉ TATRY / Bývalý prezident Rudolf Schuster má opäť novú knihu.Tentokrát o drsnej ruskej Čukotke a pokrstil ju symbolicky vo Vysokých Tatrách. Vášnivý cestovateľ si ale nedá pokoj a už teraz chystá plány na najbližšiu výpravu. Tá by mala byť -ako inak- opäť plná adrenalínu a dobrodružstiev.

Náš bývalý prezident Rudolf Schuster nakrútil exkluzívne videá zo svojej dobrodružnej cesty na Čukotke. Má z nej aj stovky fotografii a tie najvýnimočnejšie vydal v knihe, ktorú pokrstili tatranským ľadom vo Vysokých Tatrách.

Dobrodružný exprezident vyrozprával množstvo neuveriteľných zážitkov. Každá jedna fotografia v knihe má svoj vlastný príbeh. Zvečnil napríklad to, ako sa porcuje obrovská veľryba, počas plavby na Beringovom mori ich zase na malej loďke zastihla silná búrka a stretol sa aj s uspávačom medveďov. "Tí ľudia mi pripomínali, takých nepokazených ľudí, ktorí sú ešte dôverčiví, milí, majú málo, ale aj to posledné vám dajú," hovorí bývalý prezident Rudolf Schuster.

Do Tatier si fotoaparát a ani kameru nepriniesol, ale prišla s ním spolucestovateľka, jeho neter. Jemná žena si doteraz dokázala poradiť s náročnými dobrodružnými cestami veľmi hrdinsky: "Je to adrenalín a je to krásne," povedala Heidi Schwarzova.

Čukotka a čukčovia boli veľmi vďačnými objektami. Prezident tam nafotil tisíce zaujímavých fotografii. A že je naozaj vášnivým filmárom a dokumentaristom, to nám potvrdila aj jeho neter: "Ja som nestačila za ním behať po kopcoch. Stále sme hľadali medveďov. Nebol medveď, bol zlý deň," povedala neter bývalého prezidenta. 

Už teraz ale vieme, aké zábery, z ktorého kúta zeme, budeme obdivovať najbližšie."Antarktický poloostrov, po Čile. Ohnivá zem - tam by som chcel doletieť s neterou a potom loďou ísť na tie poloostrovy," prezradil Schuster. 

Predošlú knihu napísal bývalý prezident o svojich milovaných Košiciach. 

Súvisiace články