Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Chlapcovi vlak odrezal nohy. Lekári mu ich prišili a on znovu chodí
Zdielať na

Chlapcovi vlak odrezal nohy. Lekári mu ich prišili a on znovu chodí

Archívna reportáž

KARNÁTAKA / Indický chlapec si za posledné mesiace vytrpel viac, než iní za celý svoj život. Malého chlapca zrazil vlak a prišiel o obe nohy. Lekárom sa podarilo ale obe končatiny prišiť späť a Mohammed teraz urobil svoje prvé kroky.

Mohammed Saleh z indickej Karnátaky prišiel o nohy, keď s mamou prechádzal cez železničné priecestie. Zrazil ich vlak, mamu zabil a chlapcovi odrezal nohy. Svedkovia nešťastia ale zachovali chladnú hlavu, oddelené končatiny zobrali a ihneď dali do ľadu, vďaka čomu lekári mohli chlapcovi neskôr nohy znovu prišiť.

Operácia trvala dlhých sedem hodín a Mohammed sa stal najmladším pacientom na svete, ktorý ju podstúpil. Podľa lekárov to bola prvá podobná operácia v Indii a celosvetovo sa predtým podarilo prišiť obe končatiny len štyrom deťom. 

​Statočný chlapec nepriazeň osudu porazil a osem mesiacov po operácii sa postavil na nohy. Naučil sa znovu chodiť a vraj dokonca aj behá. Mohammed momentálne býva so svojimi starými rodičmi, pretože jeho otec veľa pracuje v Dubaji. Syna ale vraj navštevuje tak často, ako to ide. 

Súvisiace články