Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Výrobca dojčenského mlieka ho sťahuje pre kontamináciu salmonelou z 83 krajín
Zdielať na

Výrobca dojčenského mlieka ho sťahuje pre kontamináciu salmonelou z 83 krajín

Archívna reportáž

PARÍŽ / Už pred mesiacom francúzsky výrobca avizoval, že bude z trhu sťahovať dojčenské mlieko po tom, čo bolo kontaminované salmonelou. Malo ísť maximálne o 30 krajín, z toho európske menovali len tri - Veľkú Britániu, Rumunsko a Grécko. Teraz sa zoznam krajín rozšíril na 83 krajín sveta.

Francúzsky koncern Lactalis rozšíril počet krajín, z ktorých pre podozrenie z kontaminácie salmonelou sťahuje z trhu dojčenské mlieko. Pôvodne malo ísť o 30 krajín, teraz ich je už 83.  V rozhovore pre nedeľník Le Journal du Dimanche to uviedol prezident spoločnosti Emmanuel Besnier.

Spoločnosť Lactalis, ktorá je jedným z najväčších výrobcov mliekarenských produktov na svete, vrátane známych syrov dostupných aj u nás, začala sťahovať výrobky minulý mesiac po tom, čo ju úrady vo Francúzsku upozornili, že od 1. decembra ochorelo 26 detí.

Preventívne sťahovanie vo Francúzsku a inde v zahraničí sa aktuálne týka viac ako 12 miliónov balení dojčenského mlieka. Salmonelovú infekciu zatiaľ diagnostikovali 35 deťom vo Francúzsku, jednému v Španielsku a jeden podozrivý prípad evidujú v Grécku, informoval ďalej nedeľník Le Journal du Dimanche.

​Pozrite si archívnu reportáž o inom stiahnutom produkte:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy