Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ostrov láka azúrovým morom a legendami o mafii
Zdielať na

Ostrov láka azúrovým morom a legendami o mafii

PALERMO / Azúrové more, čisté pláže, romantické prostredie. A legendy o mafii. To všetko ponúka Sicília počas letnej sezóny. Na tomto ostrove sa turisti nenudia ani keď je škaredé počasie. Presvedčil sa o tom aj reportér TV JOJ Dárius Haraksin.

Štyri letiská, štyri národné parky, aktívna sopka, sedem pamiatok UNESCO a mnoho ďalších vecí, ktorým sa môže ostrov pýšiť. Najlepšie je priletieť na východ ostrova, kde návštevníci nájdu na jednom mieste všetko, čo sa oplatí vidieť. Severovýchod ostrova je priam posiaty zaujímavosťami ako údolie kráľov, soľné nádrže, amfiteátre, či mestečká s úzkymi uličkami.

Gastronómia dosahuje svetovú kvalitu. Vnútrozemie je totiž hlavne poľnohospodárske. Ovocie, olivy, špeciálne paradajky, no hlavne vinice. "Vyvážame hlavne do USA a Nemecka. No obzeráme sa po čínskom, japonskom a ruskom trhu," hovorí o veľkých plánoch majiteľka vinárstva DonnaFugta. Turistom vždy radi poradia, aké typické sicílske pochúťky by mali ochutnať. 

Mafia je tabu

Sicília sa azda každému spája s mafiánskymi filmami. Tie najkultovejšie sa nakrúcali práve na tomto ostrove.Slovo mafia je v tamojšej spoločnosti tabu. Napriek tomu, že to tam stále je a všetci o tom vedia. Na ostrov sa chodí aj za luxusom. Je tam až 38 prepychových hotelov a päť golfových rezortov. No klasických dovolenkových rezortov tam nájdete cez 500. 

Súvisiace články