Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Americká armáda trénuje aj vo virtuálnej realite
Zdielať na

Americká armáda trénuje aj vo virtuálnej realite

NEW YORK / Americká armáda používa od minulého roka simulačné cvičenia na trénovanie vo virtuálnej realite. Ich cieľom je prilákať mladých, aby sa pridali do jej radov.

Simulácia akcie vo virtuálnej realite umožňuje civilistom aspoň na chvíľu zažiť adrenalín pri skutočných záchranných misiách. 

Ľudia, ktorí si simuláciu virtuálnej reality vyskúšali, uznali, že ešte dlho po skončení sa im triasli ruky. Na prvý pohľad to vyzerá, akoby sa americkí námorníci hrali počítačovú hru. Simuláciou však trénujú reakcie v prípade skutočného nebezpečenstva. 

Zástupca námorníctva upozorňuje, že nejde o hru. Je to špeciálny program vytvorený pre potreby armády. Od videohier sa líši aj tým, že sa v nej nestrieľa. "Je to veľmi realistické. Tvorcovia programu boli osobne na výcvikoch námorníctva. Tam si všetko nakrútili a nahrali zvuky. Potom ich použili aj v samotnej simulácii," povedal zástupca námorníctva David Bouve. 

Lákadlo pre mladých 

Americká armáda chce aj týmto spôsobom navnadiť mladých ľudí, aby sa pridali do jej radov. Vo virtuálnej realite začali trénovať koncom minulého roka. Ďalšou simuláciou by mal byť letový trenažér pre bojových pilotov. 

Súvisiace články