Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na Slovensku privítame špičku Európy v petangu, hrá ho aj Miezga a Lasky
Zdielať na

Na Slovensku privítame špičku Európy v petangu, hrá ho aj Miezga a Lasky

BRATISLAVA / Hra Petang pochádza z Francúzska. Obľúbili si ju mnohé slovenské celebrity, ale máme aj celkom vážnych športovcov. Predviesť svoje umenie môžu na Majstrovstvách Európy, ktoré budú na Slovensku.

Spevák Lasky z Pary, herci Marián Miezga či Juraj Hrčka nemajú v rukách drink a nehrajú petang len tak pre zábavu. Sú profesionáli. "Na začiatok sa urobím kruh, alebo  si ho nosíš so sebou. A toto prasiatko hodíš do vzdialenosti šesť až desať metrov," opisuje Marián Miezga.

A k tejto guličke, ktorú profi hráči nazývajú košón, hráči triafajú gule. Vyhráva ten, kto ich má najbližšie. Petang nie je hrou iba pre mužov. Zahrá si ho aj herečka Lujza Šrámeková Garajová, herečka zo seriálu Naši. "Videla som to na dovolenke v Chorvátsku. Veľmi sa mi to páčilo, ako to hrali tí starí páni," hovorí herečka.

Podľa herca Mariána Miezgu, si každý myslí, že to je hra len pre starých chlapov. "Vôbec to nie je pravda," hovorí Miezga.

V septembri budú na Slovensku Majstrovstvá Európy žien. "Sme štvorčlenný tím a ideme všetky na Majstrovstvá Európy," hovorí reprezentantka Katarína Gajdošová.

"Naše ženy trénujú a sú veľmi šikovné. Dúfam, že sa dostanú do šestnástky," hovorí Bruno Fernandez,šéf Európskej konfederácie Pétanque.

Pozrite si priloženú reportáž:

Zdielať na