Polojasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Bezdomovkyňa porodila pri Námestí sv. Petra, Vatikán jej ponúkol ubytovanie
Zdielať na

Bezdomovkyňa porodila pri Námestí sv. Petra, Vatikán jej ponúkol ubytovanie

VATIKÁN / Neďaleko vaitkánskeho Námestia sv. Petra porodila v stredu ráno rumunská bezdomovkyňa dieťa. Vatikánska inštitúcia jej ponúkla ročné ubytovanie.

Talianska polícia uviedla, že tridsaťpäťročná Rumunka začala rodiť približne o po tretej nad ránom.

Porodila dievčatko

Pri pôrode dievčatka pomáhala policajtka Maria Capoenová a jej kolegovia prikryli matku aj dieťa bundami. Čakali s nimi až do príchodu sanitky.

"Myslím, že bolo tesne nad nulou," povedala Caponeová talianskej televízii."Keď sme bábätko prikryli, znovu dostalo farbu do tváre," uviedol ďalší policajt.

Bezplatné ubytovanie

Šéf charitatívneho úradu pápeža Františka, arcibiskup Konrad Krajewski, neskôr ženu a bábätko navštívil v nemocnici - niekoľko obytných blokov od Vatikánu - a ponúkol jej na rok bezplatné ubytovanie v byte, ktorý vlastní cirkev. Informoval o tom hovorca Svätej stolice.

Hovorca dodal, že Krajewski pozná ženu aj jej partnera, takisto Rumuna, lebo obaja využívajú sprchy a stravovacie služby, ktoré Vatikán začal poskytovať narastajúcemu počtu bezdomovcov v tejto časti Ríma.

Pri prvom posolstvev roku 2016 pápež František zdôraznil, že nastal čas skoncovať s ľahostajnosťou a "falošnou neutralitou" voči nespravodlivosti, prenasledovaniu, vojnám a biede, ktoré postihujú mnohých ľudí na svete.

Súvisiace články