Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pápež požehnal Mestu a svetu. V posolstve ale odsúdil krutosť terorizmu
Zdielať na

Pápež požehnal Mestu a svetu. V posolstve ale odsúdil krutosť terorizmu

VATIKÁN / Pápež František v tradičnom posolstve Mestu a svetu odsúdil "kruté teroristické akcie" a niečenie kultúrneho dedičstva jednotlivých národov. Tiež vyslovil nádej, že sa s pomocou OSN podarí ukončiť boje v Sýrii a Líbyi.

Vyjadril tiež úctu tým štátom a osobám, ktoré sa ujímajú utečencov. Pápežské posolstvo o Božom hode vianočnom je tradične venované najväčším konfliktom na svete.

Pápež hovoril z balkóna baziliky svätého Petra pred zhromaždenými veriacimi. Vo Vatikáne stále platia prísne bezpečnostné opatrenia zavedené po atentátoch v Paríži z 13. novembra.

Brutálne činy

František hovoril o "brutálnych teroristických činoch", ktoré zachvátili Paríž, ale vymenoval aj ďalšie dejiská útokov spáchaných teroristami v iných častiach sveta.

Prosil o "požehnanie pre všetkých, pre jednotlivcov i štáty, ktoré štedro prijímajú mnoho utečencov a pomáhajú im prispôsobiť sa".

Základné životné hodnoty

Počas vianočnej omše vo štvrtok večer pápež vyzýval, aby sa ľudia vrátili k základným životným hodnotám, striedmosti a jednoduchému životu a nepodliehali vplyvu konzumu.

Pápež odslúžil vianočnú omšu, pozrite si video:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy