Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Zabudnite na ležanie na pláži, Chorvátsko ponúka novú atrakciu
Zdielať na

Zabudnite na ležanie na pláži, Chorvátsko ponúka novú atrakciu

TUČEPI / Slnko, more, pláž a státisíce Slovákov pri Jadrane. Vyzerá to tak, že aj tento rok budú našinci aj napriek preplneným diaľniciam, lámať v Chorvátsku rekordy. Kým poniektorí len ležia na pláži, iná vyhľadávajú adrenalín. Makarská riviéra ponúka tento rok úplnú novinku, takzvaný Zip-line.

Podľa riaditeľa turistického úradu v Tučepi je to novinka pre deti aj starých ľudí. "Idete ponad borovicový les, niekoľko desiatok metrov vysoko. Podľa dohľadom zodpovedných osôb s profesionálnym výstrojom," opisuje riaditeľ turistického úradu v Tučepi Ivo Mravčič.

Zážitok pre turistov

"Zip-line je nová atrakcia, kde sa na oceľovom kábli spúšťajú turisti," opisuje atrakciu inštruktor.

Celá trasa má takmer kilometer a štyri zastávky. Ponad prírodu či jaskyne. Jedna časť je dlhšia, iná kratšia, jedna vyššia, ďalšia rýchlejšia. "Bol to perfektný zážitok, fakt," opisuje slovenský turista Marek.

Bezpečné aj pre deti

Atrakcia je bezpečná aj pre deti. "Do 18 kíl musia ísť s dospelým. Ak majú viac, môžu ísť samé. Robili sme to najmä pre bezpečnosť detí," dodáva Mravčič.

"Nič extrémne, odporúčam aj pre rodiny s deťmi. Voľnočasová aktivita ako vyšitá na parádny letný deň s parádnym výhľadom," dodáva slovenský turista Marek.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články