Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nekonečná cesta do Chorvátska. Týmto úsekom sa radšej vyhnite
Zdielať na

Nekonečná cesta do Chorvátska. Týmto úsekom sa radšej vyhnite

BRATISLAVA / Šoféri smerujúci do Chorvátska musia počítať už od Rakúska s kolónami dlhými desiatky kilometrov a s veľkým meškaním. V mnohých krajinách sa totiž až teraz začala dovolenková sezóna. Cestovanie k Jadranskému moru tak má byť práve tento víkend najnáročnejšie z celých prázdnin.

Situácia na cestách a diaľniciach v smere na juh Európy, najmä k Jadranskému moru, sa v popoludňajších hodinách zlepšila. Na mnohých miestach zostávajú kolóny áut, aj keď sú o niečo kratšie, rovnako ako doba čakania, než tomu bolo doobeda. Informoval o tom Ústredný automotoklub (ÚAMK) a zahraničné weby.

Šoféri smerujúci k chorvátskemu Jadranu musia naďalej počítať so zdržaniami od Rakúska.. V krajine už ráno skolabovala doprava v okolí Záhrebu. Zdržanie postihlo motoristov rovnako na niektorých nemeckých diaľniciach.

Situácia v Nemecku

Premávka je teraz v Nemecku relatívne slabá, aj napriek tomu, že tento víkend začínajú školské prázdniny v Bavorsku a v Bádensku-Württembersku. Podľa informácií autoklubu ADAC sa zápchy tvoria najmä v okolí Hamburgu a na západe medzi Frankfurtom nad Mohanom a Stuttgartom.

V Rakúsku zostáva problematickým miestom tunel Ofenauer na Taurenskej diaľnici vedúcu zo Salzburgu smerom na Villach. Podľa ÚAMK tam stále stojí tri kilometre dlhá kolóna.

S približne hodinovým zdržaním je nutné naďalej počítať pred tunelom Karavanky v smere do Slovinska, kde sa kolóna áut zmenšila len zo 14 na 12 kilometrov. Na diaľnici A9 pred tunelom Ottsdorf v smere na Graz sa posúva štvorkilometrová kolóna.

Hodina na priechode

V Slovinsku je stále tesno vo všetkých smeroch na Chorvátsko, aj keď niekde veľký nával poľavil. Zlepšila sa predovšetkým situácia na konci diaľnice Maribor-Ptuj, kde sa pôvodne 25-kilometrová kolóna zmenšila na päťkilometrovú. Približne hodinu sa ale stále čaká na slovinsko-chorvátskych priechodoch na Istriju (Jelšane, Starod, Dragonja a Sečovlje).

V Chorvátsku je podľa ÚAMK naďalej dopravný kolaps na diaľničnom obchvate v Záhrebe. Kolóny sa tam tvoria predovšetkým pri mýtniciach.

Rušná premávka je aj pred rozdelením diaľnice A1 na Istrii a na Split a tiež pred tunelmi Malá Kapela a Sveti Rok. Horšia situácia je na diaľnici A1 vedúcej ďalej na juh.

Pozrite si reportáž redaktorov Juraja Hajdina a Jozefa Kačmáryho:

Najčítanejšie správy