Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kolaps na cestách do Chorvátska, pripravte sa na rozsiahle kolóny
Zdielať na

Kolaps na cestách do Chorvátska, pripravte sa na rozsiahle kolóny

BRATISLAVA, ZÁHREB / Šoféri smerujúci do Chorvátska musia podľa Ústredného automotoklubu počítať už od Rakúska s kolónami dlhými desiatky kilometrov a s veľkým meškaním. Tento víkend má byť pre cestu do Chorvátska najhorším z celých prázdnin.

"V Rakúsku je najhoršia situácia na Taurenskej diaľnici vedúcej zo Salzburgu smerom na Villach," povedal hovorca ÚAMK Petr Vomáčka s tým, že na tejto diaľnici vznikli dve kolóny.

Jedna je pri severných tuneloch a je dlhá 20 kilometrov, druhá je pred tunelom Katschberg a autá v nej stoja v desaťkilometrovej kolóne.

Zdržanie je približne trojhodinové. S viac než hodinovým zdržaním by mali šoféri počítať aj pred tunelom Karawanken. Dve nehody blokujú pri hraniciach Nemecka s Rakúskom diaľnicu A8 vedúcu z Pasova do Lincu.

Najhoršie je na severe

Ďalšiu nehodu policajti vyšetrujú na diaľnici A4 pred mestom Bruck v smere z Viedne do Maďarska.

V Slovinsku vznikli kolóny v okolí hlavného mesta Ľubľane a na všetkých hraničných priechodoch do Chorvátska. Najhoršia situácia je na severe krajiny na diaľnici A4 medzi mestami Maribor, Ptuj a prechodom Macelj, kde sa šoféri v tridsaťkilometrovej kolóne zdržia viac než 3,5 hodiny. S trojhodinovým zdržaním musia šoféri počítať aj na priechode Starod pri Rijeke.

Skolabovala diaľnica

V Chorvátsku podľa hovorcu "totálne skolabovala diaľnica A1 vedúca na juh". Len na príjazde od Maďarska do Záhrebu musia vodiči počítať s kolónou dlhou 35 kilometrov a štvorhodinovým zdržaním.

Od Slovinska sú pred Záhrebom asi desaťkilometrové kolóny. Horšia situácia je na diaľnici A1 vedúca na juh, po ktorej sa pohybuje pomaly idúca kolóna vozidiel od Záhrebu až po rozdelenie diaľníc na Istriu a juh.

Cestu do Chorvátska si vyskúšal aj redaktor Jozef Kačmáry:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy