Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dovolenka v Chorvátsku: porovnanie cien potravín
Zdielať na

Dovolenka v Chorvátsku: porovnanie cien potravín

SUČURAJ / Ak ešte stále rozmýšľate nad cestou do Chorvátska, určite si zabezpečte ubytovanie dopredu. Tento rok sa obľúbenou destináciou ľuďmi doslova hemží a zohnať si apartmán na mieste, je poriadny risk.

Slováci v posledných časoch prichádzajú čoraz viac na chuť "robinzoniádam" - pokojným rezorotom, kde sú odrezaní od ľudí. Vraj si tak vedia lepšie vychutnať dovolenku.

"Balzam na dušu. Zahodiť stres,"
tvrdí prevádzkar rezortu v dedine Sučuraj Ján Spišák. Na privátnych plážach nemusia bojovať o každý centimeter pláže. Niekomu davy ľudí prekážajú.

Obchod na všetko

"Keď je možné ísť za zábavou, tak ideme, ale na priváte máme pokoj," hovorí slovenský turista. Ak by vám na dovolenke niečo chýbalo, tak si to dokúpite v obchodoch, ktoré sú na každom rohu. Zoženiete v nich všetko - od športových potrieb, až po chlieb a ceny nie sú závratné.

TovarCena v kunáchCena v eurách
chlieb101,32
maslo151,98
mlieko60,79
malá káva70,92
veľká káva91,19
džús151,98
minerálna voda101,32

"Chlieb 10 kuna, maslo 15 kuna, mlieko 6 kuna," vymenováva majiteľ prevádzky. Tieto tri základné potraviny by vás vyšli na viac ako 4 eurá. "Káva malá stojí 7 kuna, veľká 9. Džús 15 kuna a za vodu dáte 10 kuna," hovorí majiteľ predajne.

Lacnejšia káva

Káva je teda lacnejšia ako u nás na Slovensku. Džús vyjde takmer na 2 eurá a minerálka na 1,32 centov. Ak by ste zatúžili po výlete loďou, tak za jednu osobu si pripravte 17 eur.

U väčšiny prepravcov za deti do 8 rokov platiť nemusíte. Ak ešte rozmýšľate, že by ste k jadranu vyrazili, pre istotu si ubytovanie zabezpečte dopredu. Veľa rodín sa po neúspešnom hľadaní ubytovania vrátilo domov na Slovensko.

V Chorvátsku je redaktor Jozef Kačmáry:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy