Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rozhodnuté! Už sa vie, či ide TÁTO mačka nahor alebo nadol
Zdielať na

Rozhodnuté! Už sa vie, či ide TÁTO mačka nahor alebo nadol

BRATISLAVA / Mačka idúca po schododch vyvolala na internete poriadnu diskusiu. Už takmer týždeň diskutéri neúnavne polemizujú o tom, či ide mačka nahor alebo nadol. Zvieratko podľa architektov ide dole. Ikeď...

Podľa diskutérov má mačka chvost smerom nahor a to vraj robí iba vtedy keď ide smerom hore. Iní naopak tvrdia, že mačka ide dole a chvost má nahor aby udržala balans.

Hore chvost

Na fotku sa pozreli zoológovia, ktorí hodnotili postavenie tela mačky. "Mačky majú vo vnútornom uchu tekutinu, ktorá mení polohu podľa mačkinho tela," uviedla zoologička Martina Nemčeková.

"Na základe toho mení polohu hlava a ostatné telo sa pridá. Takže keď ide hore tak by mala mať chvost hore," dodáva Nemčeková.

Architekt: ide dole

"Mačky majú hore chvost, keď sú v pohode. mačka pravdepodobne kráča za niekým, koho má rada. Z toho pohľadu neviem určiť, či ide hore alebo dole," uviedol Inšpektor chovu zvierat Róbert Kondrk.

Oslovení architekti majú v celej situácii jasno. Mačke ide schodmi nadol. "Vidieť hrany nástupnice a tiež sú tam tiene," komentuje fotografiu architektka Alena Šterdasová.

Hranu vidno len zospodu

Nástupnicu, čiže hrana schodu, ktorá mierne vytŕča do priestoru je možné vidieť iba vtedy, keď sa na schody dívame zospodu. K názoru architektov sa prikláňa aj webová stránka, ktorá fotku s mačkou zverejnila.

"Podľa našich pravidiel nemôžeme zverejniť meno autora fotografie. Nemáme oficiálne riešenie tejto fotografie, ale na základe  tipov od ľudí je toto riešenie najpravdepodobnejšie," píše sa v stanovisku stránky 9gag.com pre televíziu JOJ.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články