Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Najosamelejší polárny medveď. Zviera uviazlo na ľadovej kryhe
Zdielať na

Najosamelejší polárny medveď. Zviera uviazlo na ľadovej kryhe

Zdroj: Reprofoto/Marco Gaiotti

SVALBARD / Je známe, že polárne medvede vedú osamelý život. Putujú z miesta na miesto, plávajú v zamrznutých vodách a lovia tulene, aby prežili v nehostinných podmienkach. Taliansky fotograf vyfotil jedného z nich, ako smutne leží na ľadovej kryhe s tvárou položenou na jej okraji. Videli ste už niečo smutnejšie?

Fotograf Marco Gaiotti vyfotografoval medveďa v blízkosti Svalbardu pri pobreží Nórska. Tridsaťjedenročný Talian je milovníkom ľadových medveďov. "Fascinuje ma prostredie, v ktorom žijú. Šesť mesiacov svetla, šesť mesiacov tmy a extrémne teploty. Žijú život, ktorý je pre väčšinu ostatných nemožný," povedal.

Ľadové medvede sú známe svojím samotárstvom, ale niekedy zase potrebujú spoločnosť iných a dokážu sa hrať celé hodiny bez prestávky. Dokonca spia v objatí, píše britský The Daily Mail.

Vedia preplávať obrovské vzdialenosti

Medveď ležiaci na ľadovej kryhe za súmraku s tvárou položenou na okraji sa však zdá byť absolútne stratený v myšlienkach možno šťastnejších časov.

Malá biela bodka na ľadovej kryhe vľavo dole. Vidíte ju tam?

Reprofoto/Marco Gaiotti

Hoci sa môže na prvý pohľad zdať, že chlpáč uviazol na ľade, je fakt, že medvede sú schopné preplávať obrovské vzdialenosti.

Reprofoto/Marco Gaiotti

Súvisiace články